Sokszor mondják, hogy ha valamibe belevágsz, (akár új, akár megszokás) ne feladatként tekints rá, hanem élményként. Ha feladatot látsz benne, akkor elvárásaid lesznek, de ha magáért a „cselekvésért” teszed, jól fogod érezni magad, és sikerélményed lesz.
Pont ilyen a művészet! Nem véletlen alakult ki a „hangulatfestészet”, és a „hangulatképek”.

Gondold csak végig! Lefesteni egy hangulatot? Ez többet jelent minden technikai, elméleti, vagy rutin tudásnál. Tudhatja valaki, hogy fogja az ecsetet, milyen arányban keverje a festéket, hogy húzzon vékony vagy vastag vonalat, de ha nem engedi el az elvárásait, és csak a végcélra összpontosít, elveszít valami nagyon fontosat, A LÉNYEGET. A lényeg pedig a szabadság!!

   

 

A képek a YourArt Stúdióban készültek

Annyira sokszor nem engedi meg az élet, hogy igazán Önmagad legyél, a művészet pedig maga a szabadság, itt csak akkor találod meg a helyed, ha elengeded magad, és Önmagad vagy.

Mikor belépsz azon az ajtón, annyi a dolgod, hogy vedd le a kabáttal együtt az elvárásod, vedd le a maszkjaidat, és légy önmagad!
Valami idehozott. Talán a kihívás, hogy kipróbáld magad valami újban! Talán a kíváncsiság, hogy, mit tudsz kihozni magadból; vagy a szépség, mert gyönyörű a festmény, vagy talán a pont a téma, az ötlet fogott meg. Még az is lehet, hogy csak a stúdiónkra lettél kíváncsi, hogy vajon „na, ez mit tud?”

Akármi sodort el hozzánk, most már itt vagy! Láthatod, hogy nyitottan állunk előtted, vártunk rád.
Engedd el magad, hagyd kinn picit a világot, lassíts le, lépj be a „Szabadság kapuján”, és #fessakáregyigaziművész!

 

Elmélyült alkotás és a havas téli táj…

De nem rajtunk múlik, hogy jól fogod-e érezni magad. („A legnyugodtabb helyen sem találsz békét, ha nem vittél magaddal” zen mondás) Rajtad múlik, hogy mit hozol ki ebből az estéből. Mi megteszünk mindent, amit tudunk, hogy jól érezd magad.

Mikor belépsz, érzed, hogy vártak rád. A hidegről belépsz a kellemes meleg terembe, ahol képek sorakoznak a falon. Mintha egy kiállításra csöppentél volna egy másodperc alatt. (Ha sokadjára léptél be a kapunkon, láthatod, hogy változnak a képek.) A falakról és az atmoszférából érzed, hogy árad feléd valami új, csiklandozó kíváncsiságot érzel. (Ha többedik érkezésed, pontosan tudod, pontosan érted, miről beszélek.) Tudod mi ez? A művészet varázsa az. 🙂 Azt hiszed, nincs benne varázslat? Dehogy nincs! (Visszajáróként pontosan tudod, hogy van.)
Ahogy felocsúdsz az érkezés pillanatából, egy „igazi művésszel” állsz szemtől szemben, ő a házigazdád ezen az estén. Tudod róla, hogy ő egy Művész, vizsgálod, hogy mitől más ő, mint te, hisz szemlátomást nem is különbözik annyira…talán a haja… vagy ahogy beszél, vagy az öltözködése, az mintha más lenne… de nem is olyan fura.

Elmondok egy titkot, mint művész. Semmiben nem más. Ugyanolyan ember, mint te. Csak ő már levetkőzte az elvárásokat, levette a maszkokat, csak fest, mert #festenijó. Alkot, mert az alkotás maga többet ér, mint az elkészült alkotás.

Ennyi a titok, csak engedd el, és érezd jól magad!

 

A YourArt Stúdióban nem csak az alkotás, de a végeredmény is örömteli!

Szerző( bal oldalt legszélen): Moldvai Réka, a YourArt Stúdió Művészeti Vezetője

ÉN IS SZERETNÉK FESTENI

KORTÁRS FESTÉSZET A GEOMETRIKUS MINTÁKON TÚL>>

Billionaire életérzés
8/10
Exkluzivitás
10/10
High-end faktor
9/10
Overall score: 9/10