A Tesla bejelentette, hogy a Model 3 most már teljesen bőrmentes lesz, beleértve a kormánykereket is. A társaság azt is megfogadta, hogy a 2020-ban megjelenő Y modell ugyancsak teljesen vegán lesz. A Tesla 2016-ban vezette be a lehetőségét annak, hogy autóit saját fejlesztésű szintetikus bőrborítással lehessen kérni.

Tesla

Egyre komolyabban teret hódít magának a vegán mozgalom, melynek lényege, hogy semmilyen állati eredetű terméket nem használ egy ilyen beállítottságú ember, így ennek a vevőkörnek is meg kell felelnie egy komoly autógyártónak.

Az állatvédő csoportok évek óta sürgetik az autógyártót, hogy mentesítse gépjárműveit az állati eredetű anyagoktól. Az amerikai állatvédő szervezet, a PETA képviselői a társaság legutóbbi részvényesi gyűlésén vetették fel újra a kérdést, és arra késztették a Tesla vezérigazgatóját, Elon Muskot, hogy ígéretet tegyen a szabályok betartására.

Tesla

A PETA évek óta együttműködik a Teslaval szintetikus bőr előállításában. Ezenkívül olyan kampányokat készített, amelyek arra ösztönzik a globális autógyártókat, mint a General Motorst, a Volkswagent és a Toyotát, hogy ne tegyenek állati eredetű termékeket az autóikba.

Beleértve az autóülések állati bőrtől mentes anyagát is, a Tesla számtalan tehenet megkímél a bőriparban előforduló kegyetlenkedésektől, és továbbra is hű marad a fenntarthatósághoz.- mondta a PETA tavaly júniusban.

Ez nem a Tesla első „teljesen vegán” autója. A cég eddig is kínált alternatívát azoknak a vásárlóknak, akik nem akartak állati eredetű bőrrel találkozni elektromos kocsijukban. a Model S és X. Utóbbiak esetében volt lehetőség a konfigurátorban bepipálni egy opciót, miszerint az utastérben sehol ne használjanak bőrt az egyes elemek, legfőképpen a kormánykerék borításához. A Model 3 megvásárlásakor erre eddig nem volt lehetőség, ám ahogy a típus egyre komolyabban terjed.

 

Tesla

A múlt hétvége óta elérhető átalakítás a Model 3-ra, 550 dollárba, illetve 50 dollár szervízdíjba került.

A Tesla már két éve bevezetett egy szintetikus anyagot a bőr helyett a Model 3-ban, a Model X-ben és a Model S belterében, de a kormánybevonatra nem sikerült eddig megtalálni a megfelelő megoldást, azzal, hogy most végül ezt is meg tudták oldani, tényleg teljesen vegán lett az autó.