John Galiano, a brit divattervező új hullámot teremtett, amikor bemutatta kollekcióját. Vágott szatén ruhákkal, bőr hevederekkel, farmer rögzítésekkel és Dior nyeregtáskával teremtette meg a vadnyugati életérzést. Ezek a tervek gyökeresen megváltoztatták a Dior stílusirányzatát.

Az aszimmetrikus alj, és az egyedi nyereg forma volt Galiano első táskája a neves brand számára. A Dior nyeregtáskái nem 2020-ban váltak egyedi trenddé, hanem már sokkal korábban. Először 1999-ben láthattuk, ám a 2000-es éveket követően gyorsan berobbant a köztudatba. Olyan ikonok viselték, mint Beyonce, J-Lo és Sienna Miller, a leghíresebb rajongója pedig, Carrie Bradshaw, a Szex és New York főszereplője volt. 
Sarah Jessica Parker szerint a lovas szimbólum hozzá tartozik Carrie mindennapi outfitjéhez. Ennek eredményeként sok fiatal nő számára „must have” darabbá vált. 

Mikor már lovas irányzat kissé feledésbe merült, Beyonce 2014-ben ismét kihúzta a szekrény mélyéről, és ismét mainstreammé vált. Két évtizeddel később, Maria Grazi Chiuri, a Dior kreatív igazgatója, ismét berobbantotta a közéletbe a 90-es évekbeli trendet.

A Dior bestseller nyeregtáskái

Jelenleg nem lehet egyértelműen meghatározni a piacon a legmenőbb darabot, mivel a divat egy személyre szóló dolog. Íme a legnépszerűbb és sokoldalúbb nyeregtáskák. Bárhol, szinte bármilyen alkalomhoz viselhetőek, és egészen biztosan felturbózzák a ruhásszekrényed elemeit erre a szezonra

 

 Vörös Borjúbőr Nyeregtáska

Íme, a 90-es évek klasszikus nyeregtáskája. Egyszerű, de nagyszerű. Sima, vörös borjúbőrből készítik és ikonikus nyeregtáska alakúvá formálták. Hibátlan varrással rendelkezik és a belső cipzáras tasak sminkek vagy más apró mütyűrkék számára praktikus. A függő „D” logó és a fém részletek egy ízléses kengyelt szimbolizálnak, amely tökéletesen ellensúlyozza a bőr vörös színét. A rövid, erős heveder lehetővé teszi, hogy akár a válladon is viselhesd. Diszkrét, mégis figyelemfelkeltő, tökéletes azok számára, akik szeretik, ha megcsodálják a kiegészítőiket.

 

Ferde nyereg válltáska
A 90-es évek Dior logóját fedezheted fel rajta. Vászonból készül, nosztalgikus és modern egyben. Megtartva a klasszikus formát és méretet, ez a válltáska mélykék bőrszíjjal rendelkezik, amely kiemeli az ikonikus „D” szárnyat. Az eredmény kissé régimódi, de bájos, és a kiegészítő széles vállpánt, ebben az esetben ugyanolyan motívumokkal díszített.

 

Fekete lakkbőr
A matt és textúrázott bőr közelmúltbeli tendenciájával teljes egészében szemben áll. A gondos varrás egy olyan részlet a táskán, amely megakadályozza, hogy egyszerűvé váljon, nem beszélve „CD” logókról.

 

Púderszínű övtáska
Első pillantásra a púder rózsaszín kissé elmaradottnak tűnhet, de a Dior kreatív igazgatójának egyik kedvence. A klasszikus nyereg formájának és az arany „D” „kengyelszíjnak” köszönhetően ez a táska sokkal elbűvölőbb, mint egy minitáska. Az egyetlen hátránya a pici mérete. A legfontosabb elemekhez elég mély és széles.

 

Scarlet Grain nyereg pénztárca borjúbőrből

Ez a nagy nyereg pénztárca tökéletesen átvágja a régi és az új trendeket, hogy lenyűgöző hatású legyen a texturált Scarlett borjúbőr segítségével. A klasszikus ívek fenntartása mellett a fedőlapon és az alján egyenes modern vonalakat fedezhetsz fel. Vékony, pénztárca-stílusú táska kevés hellyel rendelkezik. 4 kártya-nyílással, 1 lapos zsebbel és 1 cipzáras zsebbel van felszerelve. Valószínűleg a kínált nyeregtáskák közül ez a legkönnyebben rendezhető. Azok számára, akik legszívesebben a vállukon viselnék, használhatják a finom láncot, amely ugyanolyan aranyszínű, mint a „D” logó.

 

Nem kétséges, hogy a Dior nyeregtáskák új generációja felrázta divatvilágot. Hamarosan egyre több ilyen darabbal találkozhatsz amikor elindulsz otthonról bárhová, hacsak nincs egy ilyen darab a te gardróbszekrényedben is.