1, WaveJet

A Wavejet tulajdonképpen egy sugárhajtású szörfdeszka, mely működési elvében és megjelenésében is teljesen megegyezik egy hagyományos szörfdeszkával. Amiben mégis más, az a Litium akkumulátorral hajtott alsó váz, mely egy töltéssel fél órán át képes két-háromszor gyorsabbá tenni a deszkát. Erre elsősorban azért lehet szükség, hogy megkönnyítse a karral hajtott evezést, így a rider kevésbé fárad és több időt tud a hullámokon tölteni. Az értelemszerűen itthon nem igazán használható deszkát kb. 800.000 Ft-os áron lehet megvásárolni, de persze az sem elhanyagolható költség, ha repülőn akarjuk utaztatni mondjuk Balira, a szörfösök paradicsomába.

2, Flyboard

A nyár igazi slágere a Flyboard, mely nem csak elképesztően látványos, de a határok nélküli szabadság érzésével is feltölti a sportot űző Supermaneket/Superwomaneket. A Flyboard deszkát két vízsugár hajtja, ez adja a sebesség közel 90%-át, a kezekre erősített sugarak pedig az irányítást könnyítik meg. Állítólag pár perc alatt bele lehet jönni ebbe a repülés érzését nyújtó sportba, mely a víz felett és a víz alatt is egyaránt hatalmas élményt nyújt. Budapest mellett és a Tisza tavon is van lehetőség a kipróbálásra, akár céges csapatépítő rendezvények keretei között is tudtok szórakozni. 10 perc Flyboardozás olyan 10.000-20.000 Ft-os áron mozog, de akár saját felszerelést is vásárolhatunk, kb. 1 millió forintért ( persze erre még rájön a működtetéshez szükséges jetski költsége, mely a sebességet adja).

 

3, Wakeboard/ Wakeskate

Összeállításunk talán legismertebb és legsokoldalúbb sportja, amely szerencsére már Magyarországon is egyre több helyen elérhető. A hagyományos wakeboardot egy speciális, tavon kiépített pályán lehet űzni, ahol a tó fölé kifeszített kötélen húzzák a delikvenst, miközben ő megpróbál látványos ugrásokat eszközölni egyszerűen a vízen, vagy pedig a vízből kiemelkedő elemeken. Ennek egy másik verziója, amikor csónak után felszerelt kötélen, a csónak által generált hullámokon kell az ugrásokat kivitelezni. Szükség van hozzá egy speciális, snowboard deszkához hasonló deszkára, védősisakra és mellényre, hogy az esetleges esések következtében se törjük össze magunkat. A wakeskate gyakorlatilag ugyanezen az elven működik, azzal a különbséggel, hogy itt cipővel kell állni a deszkán, melyre nincs odarögzítve a lábunk. A legnépszerűbb pálya a Budapest melletti Dunaharasztin és Győrben található, mely a külföldiek által is előszeretettel látogatott. Lehetőség van 6000-7000 Ft-ért napijegyet venni, vagy pedig 150.000 Ft körüli összegért szezonbérletet váltani.  A már ránézésre sem túl egyszerű sport sok gyakorlást igényel, akár egy évbe is telhet, míg biztonsággal tudunk a deszkán maradva siklani a vízen. A riderek általában videókat néznek, vagy egymást figyelik, hogy minél ötletesebb mutatványokkal kápráztassák el a parton sörözőket.

4, Hydrospeed

A Hydrospeed egy egészen az őskorból eredeztethető sportág, mely gyakorlatilag vadvizi evezést jelent, csónak nélkül. A vállalkozó szelleműek neoprémbe öltöznek, sisakot öltenek és félig ráhasalnak a speciális hydrospeed deszkára, mellyel elindulnak a gyorsan áramló folyón lefelé. A kifejezetten veszélyes, ám annál izgalmasabb sportágat célszerű már vadvizi evezéssel felfedezett pályán kipróbálni, hogy tudatosan elkerülhessük a vízből kiemelkedő sziklákat. Szlovéniában az egész szezonban kipróbálható az erős fizikai aktivitást igénylő sportág, alkalmanként kb. 10-15.000 Ft-ért.

5, Hoverboard

Íme a wakeboard és a Flyboard keveréke! A wakeboard deszkához hasonló mérető Hoverboard deszkát egy jetski motor hajtja, és az erős vízsugár segítségével teszi lehetővé a víz felett lebegést. A Flyboarddal ellentétben viszont itt szabályozható a sebesség ( hiszen nincsenek kézre erősített sugarak), és ezáltal válik irányíthatóvá is a deszka. Kezdőknek is, tapasztalt wakeboardosoknak pedig pláne egyszerűen elsajátítható sport, mely itthon Dunaharasztin próbálható ki.

A 6 LEGVAGÁNYABB BLUETOOTH KIHANGOSÍTÓ>>

Billionaire életérzés
9/10
Exkluzivitás
10/10
High-end faktor
9/10
Overall score: 9.3/10