Tücsök-szelet

Nem, a cím nem tévedés. Ezt is megéltük, hogy az állati eredetű fehérjék között feltűnnek a bogarakból nyert egészséges és tápláló ételek, nem csak a világ ázsiai, hanem európai és amerikai felében is. A világ meglepően sok országában fogyasztanak egyébként már évszázadok óta bogarakat, elsősorban különleges csemegeként, de egyre többet lehet hallani a környezetvédelem jegyében a nagyüzemben tenyésztett, fogyasztásra szánt bogarakról, elsősorban tücskökről. A protein szeletek piacán feltűnő EXO szeletek új generációja tücsök lisztből készül, amelynek 100 grammja 12,9 gramm proteint, közel 79 milligramm vasat és csupán 121 kalóriát  tartalmaz. Az új szeletek változatos ízekben csábítják a fogyasztókat, mondjuk a vaníliás áfonya egészen ínycsiklandóan hangzik, nem de?

Exo szelet

Csontleves

A különféle diétákkal egyre népszerűbbé váló csontleves nem csak egy múló trendnek tűnik, mivel könnyű elkészíteni, finom és laktató, pozitív élettani hatásai pedig bizonyítottan mérhetőek. A csontleves segíti az emésztést, csökkenti a narancsbőrt, erősíti az immunrendszert és aktívan veszi fel a harcot a különböző allergiák és étel intolarenciákkal szemben. A marha és a csirke csontok kifejezetten gazdagok olyan ásványi anyagokban, mint a magnézium, kálcium vagy a foszfor. További jó hír, hogy segít megőrizni a bőr és a körmök egészségét illetve hatékonyan veszi fel a ráncokkal is! Az igazi csontleves lassú tűzön, sokáig készül, de szerencsére számos cég vállalja már a fagyasztott, organikus alapanyagokból készült levesek házhoz szállítását, amelyet csak ki kell olvasztanunk és már fogyaszthatjuk is a csodaszert.

gyogyito-csontleves

Máj

Sokan még mindig óvakodnak a belsőségektől, pedig a máj, különösen a libamáj, mindenfajta jellegzetes mellékíz és szag nélkül könnyedén elkészíthető. Finom íze mellett az egyik legjobb természetes vitaminforrás, A,E,B6 vitamin található benne nagy mennyiségben, ásványi anyagok közül pedig vasban, cinkben, kálciumban és káliumban gazdag. Amit sokan nem tudnak, hogy a máj élénkítő anyagokat is tartalmaz, így a délutáni kávézgatást is kiválthatjuk egy könnyű májas-rukkolás salátával. A túlfogyasztásra viszont érdemes odafigyelni, egy héten 1-2 alkalomnál többször nem ajánlott többször lakmározni belőle!

libamaj_szilvaval

Erjesztett ételek

Belegondoltunk már abba, hogyan étkeztek őseink a hűtőszekrény megjelenése előtt? Előszeretettel alkalmazták az erjesztés tartósító eljárását, amely megőrzi az ételben található tápanyagokat, de kiöli a romlandó baktériumokat. Az erjesztett ételek fogyasztása tisztítja a beleket, segít a karcsú alak megtartásában és erősíti az immunrendszert. A kefirről már mindenki hallott, de ismerjük az erjesztett káposztát( a koreai konyha egyik különlegessége), erjesztett szóját vagy erjesztett teát is?

Erjesztett ételek1

Ezek után nem nehéz összeállítani a napi menüt, reggelire egy könnyű tücsök-szelet, ebédre libamáj egy kis erjesztett káposztával, vacsorára pedig egy tál csontleves. Ez után az egészségbomba után bátran megengedhetjük magunknak az esti levezető whiskyt!

PRÓBÁLD KI A VIKING DIÉTÁT IS!>>

 

Billionaire életérzés
8/10
Exkluzivitás
9/10
High-end faktor
7/10
Overall score: 8/10