A fantasztikus szilveszteri mulatságra készülődve, nem csak a menüsorra, hanem az italkínálatra is érdemes odafigyelnünk. Az év akármelyik másik időszakában tökéletesen megfelelő whisky-cola, vagy vodka-martini helyett, most szárnyalhat a fantáziánk, és a bartenderünkkel közösen összedobhatunk valami finomat, meg persze erőset a partyra. Mi egy pár kevésbé édes, sokkal inkább méregerős különlegességet javasolnánk, hogy biztosan illendően búcsúzzunk 2014-től.

Black Russian

Az oroszokban sohasem kell csalódnunk, már ha italról van szó! Természetesen a Vodka alap, a kísérő már mellékes. A Black Russian elkészítéséhez kávélikőrt választottak, amely kevésbé alkoholos íze miatt sokkal jobban csúszik, ám ne feledkezzünk el a víz tisztaságú orosz vodkáról sem, mikor már a 7. kört rendelnénk.

Black Russian

Hozzávalók:

– 2 rész Vodka

– 1 rész Kahlua kávélikőr

Nincs más dolgunk, mint tört jégen összeönteni a hozzávalókat, és kezdődhet az orosz-rulett!

Aunt Roberta

A 19. századi, prostituáltként dolgozó alabama-i Roberta-ról elkeresztelt különlegesség a világ legerősebb koktéljaként emlegetett. Állítólag magának Roberta-nak is a saját kreációja okozta a halálát, 32 éves korában. Azóta az összetevők finomodtak ugyan, de a hatás még mindig garantált.

Aunt Roberta

Hozzávalók:

– 2 rész Absinthe

-3 rész Vodka

– 1 rész Brandy

– 1,5 rész Gin

– 1 rész szeder likőr

Itt sincsen túl sok dolgunk, csupán egy összerázás után össze kell öntenünk az elemeket, majd élvezni, ahogy átjárja a testünket Roberta szelleme.

Jungle Juice

A tehetős egyetemisták italaként elhíresült koktélt nem kell elfelejtenünk akkor sem, ha már nem az iskolapadot tapossuk! Egy-egy pohárral ritkán szokás készíteni belőle, inkább nagy mennyiségben, nagy társaságnak ajánljuk. A gyakorlatilag minden ismert alkoholtípus felhasználásával és némi gyümölccsel, ha elegánsak akarunk lenni, csakis helyben préselt, 100%-os üdítők segítségével készített koktél garantáltan az este sztárja lesz! Várjuk a következő Project X filmet!

Jungle Juice

Hozzávalók:

– 0,5 üveg Everlear ( 90%os alkohol)

– 1 üveg Vodka

– 0,5 üveg Rum

– 1 üveg Triple Sec

– 9 Liter Narancslé

– 1 Liter Áfonyalé

– 3 Liter ananászlé

-1 üveg Jack Daniel’s

– 1 üveg almalikőr

-1 üveg Seagram’s whisky

– 1 üveg fehér rum

– 8 Liter Hawaiian puncs

A hozzávalók mennyiségéből is észrevehetjük, hogy érdemes a keverés előtt egy kisebb kondért beszereznünk, meg persze a személyzetet, akik majd a megfáradt vendégeknek osztogatják a frissítő koktélokat.

Death in the Afternoon

A nevével ellentétben sokkal kevésbé halálos koktél a délutáni izzasztó tárgyalások levezetőjeként vált ismertté. Ma már inkább partykban fogyasztják, de csáberejéből mit sem veszített, a különleges ízvilágú frissítő, amely a világhírű Ernest Hemingway reggeli frissítőjeként is ismert.

death-in-the-afternoon

Hozzávalók:

– 2 cent Absinthe

– 6 cent száraz pezsgő

Hagyományosan pezsgőspohárban szolgálják fel, a kissé zöldre színezett különlegességet, amely elsőre mentolosan frissítő, később pedig beszállókártya a zöld tündérek mennyországába.

Caribou Lou

A szilvesztert inkább az Egyenlítőnél eltöltő barátainkról sem feledkeztünk meg. A Caribou Lou édeskés, kókuszos aromája tökéletes kiegészítője a tengerparti buliknak, de azért hangyányit ütősebb a tűző napon felszolgált likőröknél.

Caribou Lou

Hozzávalók:

– 1,5 rész rum

– 1 rész Malibou

– 6 rész ananászlé ( opcionális)

A bátrabbak fogyaszthatják magában is, a kevésbé kemény alkoholisták inkább ananászlével vegyítsék.

Reméljük tudtunk pár hasznos tippet nyújtani, hogy mivel is kínálhatnánk kedves vendégeinket az Év Buliján, amit ha okosan csinálunk, még a jó öreg Gatsby is megirigyel majd! B.U.É.K!!

BUÉK

Billionaire életérzés
8/10
Exkluzivitás
9/10
High-end faktor
8/10
Overall score: 8.3/10