Nyilván számtalan olyan híres, és nívós whisky létezik a világon, hogy a felsorolás végtelen lenne, de most az 5 legpazarabb nedűt vegyük szemügyre egy kicsit közelebbről.

1. Macallan 1946

Mielőtt bárki azt hinné elírás történt, leszögezem, nem az. Ez a whisky több, mint 130 millió forintért kelt el. Hogy pontosan hány palack létezik belőle azt senki nem tudja, hiszen a II. világháborút nem biztos, hogy minden üveg túlélte. Egyébként 2010-ben kelt el a fent említett összegért, de egyes szakértők szerint ma már a dupláját éri.

2. Glenfiddich Janet Sheed  Roberts Reserve 1955

Ezt a különlegesség a Glenfiddich malátamestere, Brian Kinsman, nagyszülei tiszteletére készítette. Az 50 évig érlelt csoda több, mint 27 millió forintért kelt el. Aukciókon még ritkán fellelhető a remekmű, amelyből összesen csupán 15 üveg készült.

3. Dalmore 62 Single Highland Malt Scotch Matheson

A négy fajta keverékéből álló különlegesség palackjáért több mint 16 millió forintot kérnek el. 11 üveggel készült belőle, amit egy meg nem nevezett magánszemély egyszerre vásárolt fel.

4. Macallan 55-Year-Old

A cseresznyefa hordóban érlelt 55 éves whisky egy meglehetősen füstös, citromos ízvilággal rendelkező ital, mégis méltán híres, melynek ára palackonként több, mint 3.5 millió forint. Ennek ellenére egyes whisky szakértők úgy gondolják, nem éri meg az árát.

5. Chivas Regal Royal Salute 50-years-old

2002-ben ünnepelte uralkodásának 50. évfordulóját II. Erzsébet királynő, ennek tiszteletére a cég kinyitott egy 1952-es hordót, és így született meg ez a remek whisky.  Kereskedelmi forgalomba 255 palackkal került, melynek darabonkénti ára közel 3 millió forint.

1/10
1/10
Overall score: 1/10