A valóban gazdag hírességeknek nagyon nem mindegy, hogy hol hajtják álomra fejüket. Több millió dollárt költenek csak azért, hogy olyan fényűző életet élhessenek, mint a királyok. Otthonaik a világ legdrágább pontjain találhatók és inkább hasonlítanak egy kastélyra, mintsem egy átlagos kis családi házra. Lássuk, hogy ki az az öt sztár, aki a legdrágább otthonnal rendelkezik!

#5. Jay-Z és Beyonce 

A legismertebb és leggazdagabb sztárpáros nem aprózta el lakhatási körülményeit. A 3000 négyzetméteres otthonuk 8 hálószobával, 11 fürdőszobával, borospincével, vodkabárral, 24 férőhelyes moziszobával rendelkezik. Természetesen a wellness részleg sem maradhat ki a repertoárból, ami a kosárpályán kívül négy medencét, spa-t, fitneszt, szaunát és gőzkabint foglal magába. Érdemes megemlíteni még a saját autólifttel rendelkező 15 férőhelyes teremgarázst is. A házat egyébként Paul McClean tervezte, az építtető pedig nem más volt, mint az ír ingatlanmágnás Paddy McKillen fia, Dean.

Ár: 88 millió dollár (25,8 milliárd forint)

Hely: Bel-Air, os Angeles (US)

#4. Oprah Winfrey

Oprah nem egy iszonyat drága otthon tulajdonosa, de rendszerint Montecito-ban éli nem szokványos milliárdos mindennapjait. Birtoka 42 hektáron terül el, amin 13 különböző épület, két medence és teniszpálya is található. Persze nem szabad megfeledkezni arról, hogy rózsakert, művészeti galéria, teaház, borospince, pajta és különálló vendégház is tartozik a kúriához. A panoráma pedig lenyűgöző, hiszen egyenesen az óceánra nyílik. 2019-től az Ígéret Földje névre keresztelt birtoka részét képzi Jeff Bridges és felesége, Susan Geston háza is. Ezt ugyanis Oprah megvette tőlük, mert nem akart kellemetlen szomszédokat a közelében. 

Ár: 90 millió dollár (26,3 milliárd forint)

Hely: Montecito, Kalifornia (US)

#3. George Lucas

A méregdrága Skywalker Ranch nem otthona, csupán saját kis „home office”-a minden idők leghíresebb rendezőjének. A 4700 hektáros farmnak saját sportpályája, szőlőültetvénye, 300 férőhelyes mozija, 200 autó parkolására tervezett mélygarázsa, két emeletes könyvtára és egy Ewok-tónak nevezett víztározója is van. 

Ár: 100 millió dollár (29,3 milliárd forint)

Hely: Lucas Valley Road, Marin megye, Kalifornia (US)

#2. George Clooney

A kétszeres Oscar és a háromszoros Golden Globe díjas amerikai szupersztár úgy döntött visszavonul a világtól egy nyugodt helyre. Ehhez pedig a legjobb helyszínt választotta: a Comói tavat Olaszországban. A Villa Oleandra épülete, amit „fészkének” választott azonban nincs összhangban a meghúzódó szerénységgel. Az ingatlan ugyanis 25 hálószobával, kültéri színházzal, hatalmas úszómedencével, egy botanikus kerttel, saját kikötővel és teniszpályával rendelkezik. 

Ár: 100 millió dollár (29,3 milliárd forint)

Hely: Comói-tó, Olaszország

#1. Bill Gates

Bill Gates nem egy tipikus híresség, mivel nem szerepel és nem is rendez filmeket, sőt még csak nem is énekel, de nevét mégis mindenki ismeri. A világ második leggazdagabb emberének vagyonához őrült ingatlan is jár, nem csoda tehát, hogy lakhelye nem igazán hétköznapi. A 6131 négyzetméteres ingatlan mindössze 6 hálószobával, 7 konyhával és 24 fürdőszobával rendelkezik. A 150 ülővendéget fogadó rendezvényterem mellett, egy 232 négyzetméteres szabadidőközpont és egy 362 négyzetméteres uszoda is található. Minden IS van itt, de ami talán a leginkább érdekes, hogy egy high tech szenzor folyamatosan szabályozza a kúria hőmérsékletét és fényviszonyait. A vendégek érkezésükkor kapnak egy irányítókészüléket, amivel a saját kedvüknek megfelelően állíthatják be a környezeti viszonyokat. A falakban, a tapétákban is vannak érzékelők, így ha valaki mozog, akkor az általa beállított környezeti viszonyok követik őt a ház különböző pontjaira. Hát igen, a Microsoft édesapjától nem is vártunk kevesebbet!

Ár: 125 millió dollár (36,6 milliárd forint)

Hely: Medina, Washington (US)