A milliomosok jelképévé váló szivar hatalmat és gazdagságot sugároz. A szivarozás felér egy szertartással, hiszen nem lehet elkapkodni, egy szivart szívó férfinak mindig türelmet kell sugározni a világ felé. A legnemesebb szivarok egyedülálló élményt biztosítanak felejthetetlen ízvilágukkal. A legjobbakat azonban még a leggazdagabbak is különleges alkalomra tartogatják. Ezeknek az exkluzív, kiváló minőségű szivaroknak az ára akár a csillagos ég is lehet.

Royal Courtesan Gurkha

A szivar különlegessége abban rejlik, hogy 165 ezer dolláros Rémy Martin Black Pearl Louis XIII konyakkal itatják át. A szivarokat egytől egyig kézzel sodorják, így képes minden szál más hangsúlyt adni fogyasztója számára. Árát tovább növeli az, hogy a töltőanyagát a Himalája környékéről származó Fiji vizén szűrik át. Azért pedig, hogy abszolút luxus termékké váljon, a burkolóleveleket aranyfóliával borítják, majd a szivargyűrűt 5 karátnyi gyémánttal szegélyezik. Az 1 millió dolláros szivart a világ bármely pontjára egy fehér kesztyűs futár kézbesíti.

Gurkha Black Dragon

Évente mindössze 300 doboz készül ebből a különlegességből. Ízvilágának gazdagságát a Connecticutban 8 évig érlelt buroklevél, a Cameroon kötőlevél és a Dominicai töltelék levél adja. Az aranybarna bársonyrétegű bőrdobozba csomagolt szivarért 6.5 millió forintnak megfelelő összeget kérnek.

Mayan Sicars

2012-be Guetamalában találtak egy ’Sicars’ felirattal ellátott dobozt, amelyben több, mint 600 éves szivarok lapultak. Egy aukción sort kerítettek árverésére és 140 millió forintnak megfelelő összegért kelt el.

King of Denmark

Bár Dániának lényegében semmilyen kötődése nincs a szivarozáshoz, ennek ellenére ez a szivar a magasélet egyik csúcsa. Különlegessége, hogy a nyomtatott aranyfóliát a megrendelő nevével látják el, körítésnek pedig néhány gyémánt is tartozik hozzá, így a szivar összege több, mint 1 millió forint.

1/10
1/10
Overall score: 1/10