8, Négy napos munkahét

Már több országban, köztük Németországban és Kínában is tervezik a 4 napos munkahét bevezetését. Ennek egyrészt gazdasági okai vannak, másrészt pedig képes sokkal hatékonyabbá és motiváltabbá tenni a munkavégzést. Mi biztosak vagyunk benne, hogy nem lehet ellátni 4 nap alatt is a heti munkát? Lehet pár hatékonyságot segítő informatikai fejlesztéssel mi válhatunk Magyarország egyik első, haladó szellemű vállalatává! Ez aztán az igazán cool!

7, Éljenek a kisállatok!

Egyre több helyen tolerálják, sőt támogatják a kisállatok tartását a cégeknél. A Google, az Amazon, a Ben&Jerry’s és a Charbeat is rendelkezik saját kutyamegőrzővel, sőt saját háziállatokkal is, akiket a cég alkalmazottai szabadon simogathatnak, vagy játszhatnak velük, ha kedvük támad kikapcsolódni. Úgy tűnik a trend egyre nagyobb méreteket ölt, mivel mind a munkahelyek, mind a vendéglátóegységek és bevásárlóközpontok is egyre toleránsabbak a gazdikkal szemben. Az a cég, aki nem foglalkozik a kisállatok kérdéseivel, az vitathatatlanul lemarad.

 

LEPD MEG PRÉMIUM MEGLEPETÉSSEL A KUTYUSODAT >>

6, Asana

A szoftverfejlesztéssel dolgozó Asana-nál biztosan nehéz lehet a pályakezdő munkatársaknak, amikor megkapják az első nap a saját irodájukat, közel 3 millió forintos kerettel, hogy azt személyre szabottan rendezhessék be. További plusz juttatásként pedig minden étkezést a cég áll, az alkalmazottak személyi séfjének segítségével. Kívülről rendkívül csábítónak tűnik a dolog, ám kicsit közelebbről szemlélve, azért szívesen megkérdeznénk a dolgozókat, hogy mégis hány órát töltenek az irodában naponta, mivel a cég nem véletlenül próbál teljesen testre szabott, házias körülményeket teremteni. Így még hajnali 3-kor is öröm lehet a munka!

Asana office

5, Burton

Egy snowboardos, extrém sportos cégnél dolgozni már alapból “főnök”, de ha ez még sem lenne elég motiváló, a Burton megengedi a munkatársaknak a közeli pályákon való száguldást, akár munkaidőben is, illetve az új termékek szabadon tesztelését. Okos húzás, nem? Egyesítik a munkát, a szórakozást, a sportot , amelynek hatására az alkalmazottak jobban dolgoznak, lojálisabbá válnak a cég iránt, megismerik a kultúrát illetve ingyen és bérmentve elvégzik a terméktesztelést is.

Burton

4, Microsoft

Az informatikai cégek úgy tűnik élen járnak a kreatív munkahelyi juttatások terén. A Microsoft Redmond-i központja mellett például felhúztak egy egész bevásárló központot, kizárólag a cég alkalmazottjai számára. A létesítményben számos étterem és kávézó, játékterem, bank, ruhaüzletek és még saját postahivatal is található. Így már biztosan nem azon fognak aggódni az alkalmazottak, hogy a túlórázás miatt nem lesz idejük elintézni a formális vagy informális teendőiket.

3, Netflix

A Netflix okosai kitalálták, hogy teljesen felesleges megszabni, hogy a munkatársak mennyi szabadnapot vesznek ki, mivel a csapatmunka és a munkamorál úgysem fogja arra késztetni őket, hogy egy hónapos világkörüli útra induljanak. Sőt! A felmérések azt mutatják, hogy az ilyen lehetőséget biztosító cégeknél az alkalmazottak kevesebb szabadságot vesznek ki, mint a napokat limitáló versenytársaknál!

2, Google

Ha meg kellene nevezni egy céget, amely szerintünk a világ leglazább, legkreatívabb munkahelye, akkor valószínűleg a Google jutna eszünkbe. A felszabadult közeg mellett tovább növeli az IT szakemberek munkakedvét a korlátlan ital és italfogyasztás ( akár még sörözgethetünk is), a kisebb sportlétesítmények, az uszoda, a ping-pong és csocsó asztal, vagy akár az ingyen hajvágási lehetőség, bár arra kíváncsi lennénk, hogy ezt hány dolgozó veszi igénybe. Minden esetre talán ezek az apróságok teszik a Google-t a világ legjobb munkahelyévé. Mit tanulhatunk ebből? Hagyjuk kicsit lazulni a munkatársainkat, mert a túl fegyelmezett, szabályozott környezet és a hajcsár főnökök teljesen megölik a kreativitást és az egyéni kezdeményezéseket.

google021

Meríts ihletet lazaságból!

Még kezdő vagy ebben a startup világban és fogalmad sincs hogyan lehetne lazává varázsolni az irodai légkört? Nézd meg a Kezdő c. filmet Robert de Niroval, vagy a Gyakornokok c. kasszasikert. Ha szemfüles vagy, elég sok menő dolgot tanulhatsz!

1, Irány a Vámház körút 9

Nehéz lenne elfelejteni a reklámipart alapjaiban felforgató reklámfilmet, Klapka György főszereplésével. Az is bizonyos, hogy Klapkával együtt dolgozni is kész öröm lehet, ugyanis nem meghatározott számú, magasabb beosztású alkalmazottjának luxusutakat ajándékoz, mondjuk Thaiföldre, vagy Egyiptomba, így motiválva az eredményesebb munkavégzésre. Nekünk tetszik a kezdeményezés, az pedig különösen pozitív, hogy végre a sok amerikai cég után láthatunk kreatív hazai ötleteket is!

Olyan cégnél dolgozol, vagy olyan céget irányítasz, amely hasonlóan kreatív? Vedd fel velünk a kapcsolatot, mert szívesen bemutatnánk a TE kreatív ötleteidet is!

SZEREZZ NEVET MAGADNAK AZ ÜZLETI VILÁGBAN>>

Billionaire életérzés
8/10
Exkluzivitás
9/10
High-end faktor
8/10
Overall score: 8.3/10