10, Brad Pitt& Chanel

Az utóbbi évek egyik legsikertelenebbnek és leggagyibbnak kikiáltott kampánya Brad Bitt nevéhez fűződik, aki a Chanel 5-s női parfüm arcaként villogott jó ideig, a reklámfilmben pedig felolvasta a sokak által parodizált értelmetlen körmondatot. Annyi biztos, hogy az együttműködés 7 millió dollárba fájt a Chanel-nek. A vélemények alapján tényleg fájdalmas emlék lehet.

Brad-Pitt-Chanel Reklámvideó itt>>

9, Usain Bolt & Puma

A világ leggyorsabb embereként és az egyik legszimpatikusabb sportolóként számon tartott Usain Bolt a Forbes listáján is szerepel évi 60 millió dolláros bevételeivel. A legnagyobbat azonban a Pumával kötött megállapodásából kaszál, laza 8,6 millió dollárt évente. A legújabb kampányvideóban többek között Balottelivel mártózik egyet a szép lányokban bővelkedő jakuzziban, de sok más sporttehetség is feltűnik még a háttérben. A Pumának tényleg megéri ennyit fizetni ezért a színjátékért?

Usain Bolt-Puma

8, Justin Bieber & Opi

A Youtube-s tinisztárként befutott Justin karrierje kezdetén képes volt olyan méltatlan megállapodásokba is belemenni, mint a dalainak címét magukon viselő körömlakk-kollekció promózása az Opi részére, laza 12 millió dollárért. Érdekes kérdés, hogy mi lett volna, ha az évekkel ezelőtti szerződést inkább passzolja karrierje és imidzse érdekében, mivel azóta sem sikerült ezt a top gázsit felstrófolnia.

justin-bieber-Opi

7, Jay-Z & Samsung

Kedves feleségétől nem sokkal lemaradva Jay-Z is az élvonalban pöffeszkedik a Samsung telefonokkal kötött 20 millió dolláros megállapodása nyomán. A cég támogatta ugyanis a világ egyik leggazdagabb rappereként és producereként ismert sztár legújabb albumának, a Magna Carta Holy Grail-nek a munkálatait. A videóklippekben megvillanó pár Samsung Galaxyért cserébe megérte nem? A Google Play áruház nyújtotta letöltési lehetőségről nem is szólva.

Jay-Z-Samsung

6, Beyonce & Pepsi

Anno a Destiny’s Child frontembereként feltűnt, napjainkra viszont már Queen B-ként ismert Beyoncé számos céggel áll vagy állt már kapcsolatban, elég, ha a L’oréal-t vagy az American Express-t említjük. A legbusásabban mégis a Pepsivel keresett, ahol pár riszáért cserébe 50 millió dollárt sikerült behúznia, sőt még arcképével díszített limitált csomagolást is kapott! Egészen jó üzletnek tűnik nem?

Beyonce-Pepsi

 

Reklámvideó itt>>

5, LeBron James & Nike

A legjobban fizetett NBA kosárlegenda nem volt szégyenlős, mikor a Nike-val kötött 7 éves szerződéséért volt képe 90 millió dollárt kérni! A legfrissebb, nagyon barátságosra és szimpatikusra sikeredett reklámfilm valóban inspirációt jelenthet a fiataloknak, akik már a gimnázium végeztével szeretnének dollármilliókhoz jutni.

NIKE-LeBron-James

 

Reklámvideó itt>>

4, 50 Cent & Vitamine Water

Igaz, nem egy mai megállapodásról van szó, mivel a rapper karrierje mostanra inkább leáldozóban, mint felívelőben van, de vitaminnal dúsított vizeket gyártó Glaceau-val 2004-ben kötött megállapodása még így is az élmezőnyben dicsekedhet, a maga 100 millió dollárjával. Könnyen lehet, hogy a közel sem 50 centért megvásárolható rapper, azóta is ebből tankolja meg a garázsában sorakozó Ferrari-kat?

50 Cent-Vitamin Water

3, David Beckham & Breitling & Adidas

A korábbi sztárfutballista David-nek korábban sem kellett aggódnia gyermekei étkeztetése és iskoláztatása miatt, de valljuk be igazából sosem tehetségének, hanem leginkább szép pofijának köszönhette dollármillióit. Olyan cégekkel működött már együtt, mint az Armani vagy a H&M, de a legjobban mégis a Breitling órák népszerűsítésével keresett, naponta laza 55 000 dollárt, összesen pedig 150 milliót. Az már más kérdés, hogy a sokak által ismert kép alapján, ki tudta volna felidézni, hogy igazából mit is reklámoz a szupersztár. Emellett ugyanekkora összeget tehetett zsebre az Adidas-al nem rég kötött életre szóló megállapodásával, amelynek egyik gyümölcse az All in or Nothing reklámfilm. Ezek után bele sem merünk gondolni, hogy ilyen gázsik mellett mekkora vagyonnal rendelkezhet a focilegenda.

David Beckham

2, Tiger Woods és Rory Mcilroy & Nike

Az is szenzációnak számít, hogy a cég megújította a szerződését magánéleti botrányai után is az évtizedek óta világklasszis golfozó Tiger Woods-al, de az még inkább meglepő, hogy emellett egy ugyanolyan összegű megállapodást írt alá a 23 éves ír feltörekvővel, Rory Mcilroyal. De mennyi is az annyi? Igazságosan 155-155 millió dollárt kaptak a közös reklámfilmért és az éveken át tartó szponzorációs megállapodásért. Annyi biztos, nem is rossz üzlet golfozónak állni.

tiger-woods-rory-mcilory-Nike

1, Derrick Rose & Adidas

A népszerű sportmárka nem csak a korábban említett futballistának, hanem a fiatal feltörekvő Derrick Rose, leendő kosárlegendának is szépen perkál minden évben. Az idén 25 éves Derrick-el 14 évre szóló megállapodást kötött a cég, amelynek időtartalma alatt közel 260 millió dollárt zsebel majd be a csillag, ezzel olyan neveket előzve meg, mint LeBron James vagy Kobe Bryant. Most már csak annyit kell tennie a Chicago Bulls legendájának, hogy meccsenként dob pár pontot, hogy ne merüljön feledésbe, és szerényen eléldegélhet élete végéig a pár év alatt megkeresett hirdetési pénzein.

Derrick-Rose-Adidas

Milyen tanulságot vonhatunk le a fentiekből? Sürgősen kezdjünk el sportolni, vagy műtessük magunkat festői szépségűvé és máris csilingelnek majd a milliók a bankszámlánkon. Ha pedig esetleg nekünk nem sikerült volna, a gyerekeinket még mindig belenevelhetjük ebbe a csillogó álmokkal teli világba.

Billionaire életérzés
9/10
Exkluzivitás
8/10
High-end faktor
10/10
Overall score: 9/10