A víz az egyik legismertebb és legáltalánosabb bőrszépítő szer. Napi 2-3 liter folyadékbevitel csodákra képes – kisimítja a ráncokat, élettel tölti fel a bőrt, fiatalosabbá és egészségesebbé teszi a bőrfelszínt. Különösen, ha az egyszerű csapvíz vagy ásványvíz mellett extra bőrszépítő vitaminokkal dúsított “beauty water”-t is fogyasztasz!

1, Kókuszvíz

A jó öreg kókuszvíz…Vele kezdődött minden. Ez volt az első, vitaminokban gazdag folyadék forrás, amely elindította a szépítő vizek azóta egyre csak növekvő piacát. A káliumban, vitaminokban, ásványi anyagokban és növényi hormonokban gazdag kókuszvíz fiatalossá és üdévé teszi a bőrt valamint antioxidáns hatásának köszönhetően az öregedés első jeleinek megjelenését és késlelteti. Ráadásul kiállta az egészségügyi vizsgálatok és tesztek garmadát – valóban bebizonyították, a természetes, friss kókuszvíz hidratáló és egészségmegörző erejét! A cukrokra viszont vigyázz-  egy 2 dl-s flakon kb. 90 kcal mennyiségű cukrot tartalmaz.

coconut-brands

2, Juhar víz

A juhar nedv ( mielőtt cukros szirup készülne belőle) egy vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban gazdag folyadék; egészen pontosan 46-féle extra adalék természetes forrása. A juhar víz állítólag segít a vércukorszint szabályozásában és mangánban gazdag, ami a pajzsmirigy egészséges működését és a vitaminok felszívódását segíti. Egy üveg elfogyasztása az ajánlott napi mangán mennyiség 50%-át fedezi! Ízét legtöbben a kókuszvízhez hasonlítják, ám elődjéhez képest csupán fele annyi kalóriát és cukrot tartalmaz. Az egyetlen buktató, hogy élettani hatásait eddig nem bizonyították, ám ha az nincs is neki, legalább finom.

maple-water

3, Nyír víz

A juhar víz sikerén felbuzdulva megérkezett a bio boltok polcaira a nyír víz is, ami a juharhoz hasonlóan mangánban különösen gazdag, alacsony cukor és kalóriatartalmú és tisztán, bármiféle adalék vagy segédanyag nélkül fogyasztható. A balti államokban és Észak-Európában már régóta fogyasztják immunerősítő hatása miatt, ám ezt a kutatások még nem támasztották egyértelműen alá, így jelenleg biztosan csak friss, hidratáló hatásai miatt érdemes megkóstolni.

4, Aloe Vera víz

A belülről és kívülről is szépítő, ezer-féle képpen felhasználható aloe vera lúgosítja a szervezetet, harcol a gyulladások ellen, segíti az emésztést és erősíti az immunrendszert. Több mint 200-féle vitamin, antioxidáns és jótékony enzim található benne, melyek a már felsorolt előnyök mellett a súlycsökkentést is segítik és a hajat és a körmöket is egészségessé varázsolják. A kókuszvízhez hasonlóan az aloe vera jótékony hatásait már számos kutatás bebizonyította, így a kellemes, nem túl erőteljes ízvilágú ital rendszeres fogyasztása valóban hozzájárulhat az egészség megőrzéséhez.

aloe-vera-víz

5, Lúgos víz

A lúgos víz esetében gyakorlatilag egy sima vízre kell gondolni, melynek lúg tartalmát magasabbra állították. A lúgos víz fogyasztásának fő előnye, hogy segít megelőzni a szervezet elsavasodását és gátolja a káros szabadgyökök terjedését. A víz jótékony hatásait igazoló kutatások még csak részben véglegesek, de ettől függetlenül nem árt ha kombinálod a hagyományos ásványvíz és a lúgos víz fogyasztást.

6, Klorofill víz

Az étvágy csökkentése és az emésztés gyorsítása csak néhány előnye a klorofill víz fogyasztásának. Emellett megsemmisíti a magas szénhidrát és zsírtartalmú ételek fogyasztása során keletkező méreganyagokat és antioxidánsokban is gazdag, így az öregedés ellen is felveszi harcot ráadásul a candida terjedését is megállítja. Hatásait eddig minden egészségügyi teszt igazolta; és még egy szuper hír – kalóriamentes!

klorofill-víz

7, Rózsa víz

Lehet, hogy az arcodra már eddig is permetezted vagy kipróbáltál már rózsa vízzel dúsított kozmetikumokat, de most már kortyolgathatod is kedvencedet! Elméletileg erősen hidratálja a bőrt és antioxidánsokban is gazdag, ám a kutatások azt még vitatják, hogy külsőleges alkalmazása mellett belsőleg is hatásos-e.

juice-press-rose-water

8, Hidrogén víz

Az Ázsiában kedvelt hidrogénnel dúsított víznek olyan jótékony hatásokat tulajdonítanak, mint az emésztés serkentése, a fáradtság csökkentése, a fiatalság megőrzése vagy a gyulladások visszaszorítása a szervezetben. Az eddigi kutatások azt már igazolták, hogy a hidrogén víz rendszeres fogyasztása csökkenti a koleszterin szintet és felveszi a harcot az elhízással szemben, ám a többi jótékony élettani hatás kimutatásához még további vizsgálatokra van szükség. De az pozitív következtetésekre ad okot, hogy az ázsiai emberek már évtizedek óta lelkesen fogyasztják!

hfactor-new

Forrás: byrdie.com 

 OLVASD EL EZT IS >> 5 DOLOG, AMIT ÉRDEMES MEGFOGADNI AZ ÚJ ÉVBEN

Billionaire életérzés
10/10
Exkluzivitás
9/10
High-end faktor
9/10
Overall score: 9.3/10