A világ minden táján a tehetős emberek évente rengeteg pénzt költenek az egészségük megőrzésére. Legtöbbjük nem is akar foglalkozni a hétköznapi kellemetlenségekkel: időpont egyeztetés, időben érkezés, vagy a rengeteg papír kitöltése a múltbeli kezelésekről vagy családjuk egészségügyi történetéről.

A gazdag családok évente legalább 50 000 dollárt fizetnek annak biztosítása érdekében, hogy szükség esetén csúcsminőségű kezeléseket kapjanak. Orvosuk nemcsak házhoz érkezik, hanem a nap 24 órájában, a hét minden napján rendelkezésükre áll.

Hogy mi a tehetős réteg 7 leggyakoribb orvosi beavatkozása?
Olyan eljárások, amelyekre általában nem vonatkozik az általános biztosítás, mivel ezek nem alapvető egészségügyi szolgáltatások.

1. Kozmetikai fogászat
2. Orrplasztika
3. Hajbeültetés
4. Lézeres szemműtét
5. Mellimplantátumok
6. Zsírleszívás
7. Fenék növelése

1. Kozmetikai fogászat
Ha drága volt, valószínűleg számos oka van, hogy gyakrabban mosolyogjon, igaz? Különféle fogászati eljárások segítenek abban, hogy tökéletes mosolya lehessen, javítva a fogak és az íny esztétikáját. Mivel a kozmetikai fogászatot nem tekintik orvosi szempontból szükségesnek, a legtöbb egészségbiztosító nem fog fedezni semmilyen fogászati munkát. És a fogak egyáltalán nem olcsók. A költségek természetesen az eljárástól függően változnak, de egy egyszerű porcelán héj felrakása több 10.000 Ft, és a korona behelyezése könnyen meghaladhatja a milliós összegeket is. Ha sok problémája van a fogaival, a költségek gyorsan növekednek.

ps

2. Orrplasztika
Itt nem a funkcionális orrplasztikáról beszélünk, amely javíthatja az anatómiai kérdéseket, és segít megszabadulni minden légzési problémától. Az orr átalakító eljárásairól beszélünk, amelyek esztétikailag változtathatják meg a külsőt. Világszerte az orrműtétek az első öt leggyakoribb kozmetikai eljárás között szerepelnek, hiába az utóbbi időben egyre több ember részesül orrkezelésben. A kozmetikai orrplasztikai eljárások 800.0000-1,5 millió forintot tehetnek ki.

3. Hajbeültetés
Mint minden más kozmetikai beavatkozás, ez is javítja az önértékelést, manapság rendkívül népszerűvé vált a világ minden táján. Majdnem egymillió haj-helyreállítási eljárást hajtottak végre világszerte 2018-ban, és ez a szám drasztikusan növekszik minden évben. Ha tudja, hogy ezzel a bevált orvosi eljárással tartós, természetes megjelenésű eredményeket érhet el, akkor ez kötelezővé válik, különösen, amikor elkezd az ember kopaszodni. Az egyetlen probléma az ár lehet, mivel a haj-helyreállítási kezelések általában 500.000 Ft-nál kezdődne. Éppen ezért érdemes Ázsia és a Közel-Kelet hajbeültetési klinikáin is szétnézni. Az árak ott sokkal olcsóbbak, és a szolgáltatások minősége akár még jobb is lehet.

4. Lézeres szemműtét
Még mindig meglepetés, hogy a legtöbb egészségbiztosító társaság nem fedezi a lézeres eljárásokat. Ez egy általános kezelés, amelynek nyilvánvalóan sok egészségügyi előnye van, ám ezt még mindig nem tartják szükségesnek. A jó hír az, hogy a lézer nem túl drága, 300.000-500.000 Ft között már elérhető, és nem kell többé szemüvegre, és kontaktlencsére költeni. Az eljárás lézerrel történik, ami a látás javítása érdekében átalakítja a szaruhártyát. Az eredmények minden egyes fillért megérnek.

5. Mellimplantátumok
A mellnövelés az egyik legnépszerűbb sebészeti eljárás a nők számára, nem csak az Egyesült Államokban, hanem az egész világon. Egy műtét körülbelül 1 millió forintba kerül. Akik megtehetik mindig a legjobb minőséget és természetesen a legjobb sebészeket veszik igénybe – ha egy ilyen orvosi eljárás mellett dönt, ne próbálja meg csökkenteni a költségeket. Kaphat sóoldatos implantátumokat, amelyek valamennyivel olcsóbbak, mint a szilikon, de ezek nem azonosak.

mell

6. Zsírleszívás
Az elhízás manapság a világ minden részén közegészségügyi problémát jelent, és egyre több ember voksol a zsírleszívásra. Ha kérdezik, ez nem csak a lusta embereknek szól, akik nem igazán akarnak diétát vagy testmozgást folytatni. A zsírleszívás nem fogja az elhízás okozta problémákat megoldani, de eltávolítja a felesleges zsírt és segít a test újraformálásában. Ennek a kezelésnek a költségei nem túl drágák, műtétenként párszázezer forint között mozognak attól függően, hogy mit tartalmaznak. Azok számára, akik teljes testátalakításra vágynak egy olyan klinikán, ahol úgy érezheti magát, mint egy ötcsillagos szállodában, a költségek határozottan sokkal magasabbak.

7. Fenék növelése
Érdekes, de a fenék pumpálása is felkerült kozmetikai eljárások palettájára, amelynek népszerűsége jelenleg gyorsan növekszik. Ha javítani szeretne a hátsó oldalán, akkor a költségek is nagyon magasak, átlagosan fél millió forint, ha implantátumokra is szükség van, az természetesen tovább növeli az árakat… A fenék plasztikázása a leggyorsabb ütemben növekvő kozmetikai műtét az elmúlt években.
pass