Szinte zsong a fejed a napi teendőktől, ezért ahelyett, hogy dolgoznál azon idegeskedsz, hogy sosem fogsz a feladataid végére érni. Vagy még rosszabb, bele kapsz ebbe is, abba is, de a munkaidő végére, csak számtalan megkezdett és egy befejezett feladatod sincs. De nyugalom, nem vagy egyedül! A felgyorsult, rohanó világban és a 9-17 óráig tartó hagyományos munkarenddel leszámolva, nem egyszerű ingázni a munkahelyi és a magánéleti teendők között, úgy, hogy közben még minőségi munkát is adjon ki az ember a kezéből. Ezért próbáld ki tippjeinket, melyeknek segítségével végleg leszámolhatsz az éjszakába nyúló ám hatékonytalan, fókuszálatlan feladatvégzéssel.

1, Tisztítsd ki a fejed!

Vegyél elő egy üres A4-es papírlapot és kezdj el leírni minden olyan gondolatot, ami épp a fejedbe jár, amit meg kell csinálnod, amit nem szabad elfelejtened. Egészen addig írj, amíg nem érzed úgy, hogy “kitisztult a fejed”, már minden létező gondolatot szerepel a papíron. Ezt követően emeld ki azokat a teendőket, amikkel még aznap végezned kell, a többi miatt pedig ne aggódj, mert ha elfelejtenéd is őket, a papíron már szerencsére szerepel minden.

2, Használd okosan a naptáradat!

A munkahelyi naptáradban csak a munkavégzéssel kapcsolatos, fontos találkozókat, anyagleadásokat jelezd – az olyan adhoc teendőket, mint pl.: emlékeztetni Józsit, hogy küldje át a napi riportot, inkább a napi teendőknek szánt papírlapon jegyezd fel. A fontos családi, magánéleti, egészségügyi teendőknek pedig legyen egy személyes naptárad, ne ömlessz be minden lényeges infót egyetlen helyre. A tisztább naptári struktúrával sokkal átláthatóbbá válnak majd a fontos és a halasztható feladatok.

3, Használj személyre szabott feladat-listát

A “kis fekete noteszedben” vezess a számodra fontos személyek nevével egy-egy oldalt, ahová azokat a kérdéseket, megbeszélni valókat, teendőket jegyzed fel, melyek az adott személyhez kapcsolódnak. Így a következő találkozó előtt csak csekkolnod kell a személyre szabott listádat, így biztosan szóba hozol minden halaszthatatlan megbeszélni valót.

4, Csak a legszükségesebbek kerüljenek a listára!

A napi teendőid listáján emeld ki azt a 2-3 fontos dolgot, amivel mindenképpen végezned kell aznap. Ez legyen a prior lista, minden nem kiemelt feladat, még várhat a munkavégzéssel. Ha a fontos feladatokat tényleg előtérbe helyezed és befejezed, akkor sokkal szívesebben nézel majd rá a kipipált pontokra nap végén.

5, Törődj magaddal!

Ahhoz, hogy hatékonyan tudj dolgozni kipihentnek, nyugodtnak és kiegyensúlyozottnak kell lenned. Ezért felejtsd el a gyors kaját – főzz magadnak és egyél mindennap legalább egy marék gyümölcsöt és zöldséget. Ahelyett, hogy napi 4-5 kávéval élénkítenéd a szervezeted, inkább feküdj le fél órával korábban, csendben, nyugalomban, nem üvöltő TV és zene mellett. Valószínűleg nem mondtunk semmi újat, de ideje nem csak meghallgatni, hanem kipróbálni is azokat az okosságokat, amiket a “nagy öregek” szajkóznak.

6, Csak kis lépésekben

Ne akard egyszerre megmászni a Mount Everestet és fenekestül felforgatni az életedet fentebbi tippjeinkkel. Haladj inkább kis lépésekben, így nem lesz annyira megterhelő a változás! Eleinte feküdj le csupán 15 perccel előbb, igyál plusz egy pohár vizet, vagy gyűjtsd össze azokat a személyeket, akiknek mindenképp szerepelnie kell a személyes feladat listádon. Inkább haladj lassabban, de sikeresebben.

7, Fókuszálj

Senki sem tud egyszerre több dolgot teljes erőbedobással csinálni. Egyszerre csak 1 feladat legyen a fókuszban, a többit tedd félre és felejtsd el egy kicsit. Haladj a prior listád alapján fókuszáltan, ne kapkodj, inkább végezz el 1 dolgot, mint kezdj bele 15-be!

 

 VEVŐI ÉRTÉKNÖVELÉS TESTRE SZABOTT ÜGYFÉLKAPCSOLATI MEGOLDÁSOKKAL>>

Billionaire életérzés
9/10
Exkluzivitás
8/10
High-end faktor
8/10
Overall score: 8.3/10