Mégis mire jó az okosóra? – teszik fel a kérdést a klasszikus modellek kedvelői, akik bőven beérik azzal, hogy a karórájukon az időt le tudják olvasni. Pedig nem is gondolják, hogy ezen az alapvetően elvárt funkción túl, mennyi lehetőség rejlik még a csuklónkon viselhető kütyüben.

Legelőször is nem árt tudni, hogy az okosórák Bluetooth kapcsolat létesítésére képesek, vagyis hozzá csatlakoztathatóak a telefonunkhoz vagy akár olyan egyéb eszközökhöz, mint a vezeték nélküli fejhallgató. A párosítás után az óra a telefonunk egyfajta kiegészítőjévé válik, melyen pillanatok alatt megtekinthetőek a legszükségesebb információk, anélkül, hogy ehhez elővennénk a mobilunkat. Például kapunk értesítést, ha kerestek minket telefonon, sőt, fogadhatjuk is a hívást, vagy mérhetjük az adott napon megtett lépéseket, elégetett kalóriákat illetve számot és hangerőt is válthatunk zenehallgatás közben. Persze egyik felsorolt funkció sem olyan, amit egyébként a telefonunk segítségével nem tehetünk meg, ám sok minden egyszerűbb és gyorsabb a csuklónkon keresztül- nem de?

Az okosóra eleinte az olyan tech-óriások privilégiuma volt, mint az Apple vagy a Samsung, de mostanra a divat- és prémium óragyártók is felismerték a technológiában rejlő potenciált és elkezdtek a klasszikus karórákra megszólalásig hasonlító, ám az okosórák tudását ötvöző modelleket gyártani. Ezekből hoztuk most el a 6 legérdekesebbet!

Fossil

A divatóramárkák egyik nagy hazai kedvence, a Fossil is belépett az okosórák piacára- mind férfi, mind női fronton. A digitális kijelzős modellektől viszont sokkal érdekesebbek ( és szebbek) az úgynevezett Hibrid okosóráik, melyek cserélhető elemmel működnek és akár fél évig is működő képesek !A széles stílusválasztékban elérhető karórák Andriod és IOS telefonokhoz is párosíthatóak és a Fossil saját appjával működnek, mely képes számolni a megtett lépéseket, zeneszámokat vált és kreatív fotó funkciókkal is rendelkezik. Az appon keresztül az órák gombjai beprogramozhatóak, így a leggyakrabban használt funkciók tényleg pillanatok alatt elérhetőek. És ami ráadásként jó hír, hogy kb. 50 000 ft-ért, vagyis a hagyományos karórák árában megvásárolhatóak!

fossil-rose-gold-blue-hybrid-smart-38mm-ftw5017-watch-0-0-960-960  fossil-férfi

Megnézem>>

Marc Jacobs

Ki más ne tartaná a lépést a legújabb trendekkel, mint a divatvilág haladó szellemű fenegyereke, Marc Jacobs? A tervező saját márkájának vannak okos és hibrid okosórái is, melyek közül mind a két típus elég impozáns megjelenésűre sikeredett. A hagyományos okosórák számlapja érintőkijelzős, aminek megjelenése a hangulatunk szerint változtatható és Google Assistant segítségével hang-alapon is adhatunk utasításokat a kütyünek. A hibrid megoldás pedig a Fossil-hoz hasonlóan saját app-al működik és Bluetooth-on keresztül kapcsolódik a telefonunkhoz.

Marc-Jacobs-Riley-Touchscreen-smartwatch

Megnézem>>

Michael Kors

A gazdagon díszített, köves, láncos, szigorúan logóval ellátott luxus brand okosórái is hűek maradtak a megszokott “fancy” dizájnhoz. A Runway és Sofie névre keresztelt modellek választhatóak cserélhető fém- vagy bőrszíjjal, számlapjuk a hangulatunkhoz igazítható és olyan “okosságokra” képesek, mint a mobilfizetés, a hang-alapú vezérlés vagy az aktuális találkozók időpontjának és helyszínének kijelzése. Sőt, még az elégetett kalóriákat is számolják, ami ugyebár kikerülhetetlen funkció a Hölgyek körében.

m-kors-swatch

Megnézem>>

Emporio Armani

Talán nem túlzás azt állítani, hogy összeállításunk legstílusosabb okosórái címet az Emporio Armani modelljei érdemlik meg leginkább. A márka klasszikus karóráihoz megszólalásig hasonlító okos és hibrid okosórák elérhetőek rozsdamentes acél, gumi és bőrszíjjal is, minden elvárt funkciót gond nélkül ellátnak, egyszerre letisztult és tekinteteket vonzóan vagány választható kijelzőik pedig új szintre emelik az okosórák dizájn-világát. Mert egyszerre épülnek bele és tűnnek ki öltözékünkből, pont mint ahogyan azt ettől a modern megoldástól elvárjuk.

1538660940-armani-

Megnézem>>

Mont Blanc

Az okosórák jogosultságát a piacon mi sem erősíti jobban, mint hogy a luxus karórák egyik legismertebb képviselője, a Mont Blanc is elkészítette saját modelljét. A Wear OS by Google rendszert használó karórára alkalmazások tömegéből választhatunk, így cserélhető szíjakkal öltözékünkhöz igazítható karóránk az edzésben, utazásban és a munkában is hű társunk lehet. Természetesen a prémium anyaghasználat a márkára jellemzően minden részleten megjelenik, így okosóránk a klasszikus óránkhoz hasonlóan öltözékünk egyik elismerésre méltó elemévé válhat.

31328-mont-blanc

Megnézem>>

Frederique Constant

És a végére elérkeztünk a divatóráktól a svájci nagyágyúig, a Frederique Constant Horological névre keresztelt okosórájáig. Bár a készülék okosóra néven fut, működésében inkább hibrid; így az elérhető dashboardok és egyéb funkciók app segítségével tekinthetőek meg. Mérhetjük a megtett lépéseinket, aktivitásunkat, alvási ciklusunkat és persze rezgő értesítéseket is kapunk ha éppen keresnek minket telefonon. Mindezt pedig a jól megszokott, top svájci minőséghez illő szíjjal és prémium anyaghasználattal prezentálja a F. Constant.

FC-smartwatch

 Megnézem>>

 EZÉRT LETT JEFF BEZOS A VILÁG LEGGAZDAGABB EMBERE!>>

Billionaire életérzés
9/10
Exkluzivitás
9/10
High-end faktor
7/10
Overall score: 8.3/10