Hoverboard

Listánk talán legismertebb versenyzője a fiatalok és a gyerekek körében egyre nagyobb népszerűségnek örvendő, Hoverboard vagy Légdeszka név alatt futó önegyensúlyozó két kerekű. Segítségével gyakorlatilag kellemes vagy éppen sietős sétát tehetünk a közeli parkban, anélkül, hogy a lábunkat mozgatnánk, de újabban sokan már a lakásban való közlekedésre is használják, így megspórolva a hűtőig elégetett kalóriákat. Hatalmas méret és szín választékban elérhető, sőt, olyan extrákat is kínálnak mellé, mint a beépített Bluetooth hangszóró, de választásnál érdemes a megtehető távolságra és a terhelhetőségre is odafigyelni, mert nem minden modell használható felnőttek által is!

1078131723-600x330

Ára: kb. 40 000 – 120 000 forintig

Elektromos egykerekű

Hogyan nem esnek hasra vele? A legtöbbünkben ez a kérdés vetődik fel az elektromos egykerekűn, egy helyben állva hasító merész újítókat megpillantva. Nos, abban azért van igazság, hogy az egy kerekén száguldás művészetével nem születik az ember, de a vásárláskor ingyenesen biztosított oktatással hamar elsajátítható a trendi újdonság használata. Irányítani a test óvatos döntésével lehet, pedáljai lehajthatóak, és fogantyúja illetve viszonylag alacsony súlya ( 8-10 kg) miatt könnyen szállítható, mozgatható, kis helyen is elfér. Ez egy igazi futurisztikus közlekedési eszköz, amely bár nem a filmekben sokat látott repülő mini űrhajó, de azért a lebegve járdán száguldás még így is elég menő dolog. Üdv. a 2020-as években!

s-l640

Ára: kb. 150- 190 000 forint

Segway vagy Ninebot

A Segway vagy Ninebot eredetileg márkanevek, jelenleg pedig már termékkategóriára utaló megnevezéseket összefoglaló elektromos eszközök, gyakorlatilag kormánnyal felszerelt hoverboard-ok. Az elektromos hajtás itt is garantálja a gyaloglásnál jóval gyorsabb sebességet, a kormánynak és a nagyobb kerekeknek köszönhetően viszont érzetre biztonságosabb, stabilabb, “lecsupaszított” társaihoz képest. A masszívabb kivitelt viszont természetesen meg kell fizetni – cserébe biztonsággal közlekedhetünk földúton vagy terepen is, a maximális elérhető sebesség akár 20 km/h, sőt a lopásgátlónak hála a bicikli tárolónál is elhelyezhetjük új készülékünket!

segway

Ára: kb. 1 – 3 000 000 forintig

Ninebot mini

A kormány helyett, egy térd közé fogható rúddal felszerelt Ninebot mini mind stabilitásában, mind teljesítményében a Hoverboard és a Ninebot között félúton helyezkedik el. Nagyobb méretű és jobb tapadású kerekeinek hála esőben is használható, maximális sebessége 16 km/h, mely a sima gyaloglásnál 4x gyorsabb, és köszönhetően a precíz műszereknek, akár percek alatt elsajátítható a használata. A kormányzás jelen esetben is a test finom dőlésével történik, ami különösen élvezetes a beépített Bluetooth kapcsolat segítségével, fejhallgatón keresztül hallgatott kedvenc zeneszámaink közben.

NB_miniPRO_White_1_625x625

Ára kb. 280 000 forint

Halfbike

Edzés és közlekedés egy eszköz segítségével – ez a halfbike! Az összecsukható, könnyen szállítható és tárolható “félbiciklit” álló helyzetben kell hajtani, így a futáshoz hasonlóan jól átmozgatja az ülőmunkában elkényelmesedett végtagokat. Bár nevében egy bicikliről beszélünk, “lovaglása” teljesen más érzés, sokkal közelebb áll az aktív természetjáráshoz, a városban a forgalom jobban belátható rajta , hogy az elült hátsó felünket ne is említsük egy komolyabb túra után. Csak váltóruhát ne felejtsünk el vinni, ha munkába készülünk vele!

halfbike

Ára: kb. 180 000 forint

A BUGATTI BEMUTATTA A VILÁG LEGDRÁGÁBB AUTÓJÁT >>

Billionaire életérzés
9/10
Exkluzivitás
8/10
High-end faktor
8/10
Overall score: 8.3/10