A CNBC kérdezte meg olyan sikeres vállalatok toborzási HR szakembereit, mint a Facebook, az Amazon és a Microsoft, hogy milyen képességekkel rendelkező jelölteket vennének fel legszívesebben üres pozícióikba. Ha Te is éppen állást keresel vagy karrierépítésben gondolkozol, akkor fogadd meg tanácsaikat és mielőbb tedd magadévá az alábbi 5 szuperképességet.

1, Bizonyítsd be, hogy innovatív vagy

Lori Goler, a Facebook emberi erőforrásért felelős vezetője szerint az egyik legfontosabb képesség, amit a jelöltekben keres, az a folyamatos tanulási vágy és az önfejlesztés. Hiszen a közösségi média gyorsan változó piacán az új, innovatív ötletek teszik még mindig az első számú szereplővé a Facebook-ot. Az innovatív ötletek pedig köztudottan olyan jelöltek fejéből pattannak ki, akik egyébként is nyitottak az újdonságra, folyamatosan keresik a friss információkat és nem félnek kockázatot vállalni. Ha a Facebook-hoz hasonló, start-up jellegű, fiatalos, rugalmas céghez jelentkezel, akkor meg kell mutatnod már az első interjún, hogy innovatív vagy!

2, Mutasd meg, hogy tudod!

A technikai dolgozók számának drasztikus csökkenése miatt az IBM már nem a végzettség, hanem a képesség-alapú toborzást támogatja, hiszen az USA-ban foglalkoztatott munkatársak 15%-ának nincsen 4 éves, befejezett diplomás végzettsége. Ha egy diplomás pozícióban szeretnél tényleges papírok nélkül elhelyezkedni, akkor különösen fontos, hogy megmutasd, hogy a gyakorlati életben már szereztél tapasztalatot, dolgoztál hasonló területen és az eredményeid is kiemelkedőek- így bebizonyíthatod, hogy Te valóban tudsz, nem csak tanultál valamit!

104381919-GettyImages-526174538.1910x1000

3, Fókuszban az ügyfél

Mivel a legtöbb vállalat új stratégiájának fókuszában az ügyfél elégedettség és a felhasználói élmény növelése áll, így egyre szimpatikusabbak és értékelendőbbek az ügyfélszolgálati vagy a vásárlókkal ténylegesen kapcsolatot létesítő területeken szerzett tapasztalatok. Ha például az Amazon-nál tervezel munkát keresni, akkor feltétlenül emeld ki azon korábbi ötleteidet, melyekkel a vásárlók elégedettek voltak, pozitívan értékeltek és így növelni tudtad az elégedettséget és persze a bevételt. Jeff Bezos szerint ezzel 2018-ban nem lehet mellé lőni!

4, Légy szenvedélyes a cég iránt

A Linkedin tehetségekért felelős vezetője a kemény, tudás alapú toborzás helyett a “puha tényezőket” is keresi az új jelöltekben; melyek például a lelkesedés, a munkakedv, a gyors gondolkodás, hatékony munkavégzés. Szerinte az ideális jelöltnek már az interjú előtt meg kell tudnia minél többet a vállalatról, tisztában kell lennie a cég küldetésével, értékeivel, kultúrájával.

5, Légy a jövő vezetője

A Microsoft magasabb beosztású jelentkezők esetén kiemelt hangsúlyt fektet a korábbi vezetői tapasztalatokra, amikor is a jelölt kitalált, végig vitt valamit és maga mellé állította az embereket. A tech óriásnál sokkal fontosabbak egy jelentkező kiemelkedő vezetői képességei és ambíciói, mint a szűk szakterületen szerzett korábbi tapasztalatok. Így pozícióikba minden olyan pályázót várnak, akinek bár nincsen semmilyen technikai cégnél szerzett tapasztalata, ám például logisztikai csoportvezetőként szerették és tisztelték a munkatársai.

Felkészültél?

 allasinterju_kerdesek_es_valaszok

 DONALD TRUMP 10 BÖLCS GONDOLATA A SIKERRŐL>>

Billionaire életérzés
9/10
Exkluzivitás
9/10
High-end faktor
9/10
Overall score: 9/10