5, Csőnaci a tiltólistára!

Már nem a gimnáziumban rontjuk a levegőt? Akkor felejtsük el egy életre a passzos, formakiemelő csőnadrágokat! Komolytalan és túlságosan magamutogató hatást kelt, különösen, ha még élék szín is társul hozzá. A farmerek között a Skinny, különösen a Super Skinny jelzéssel ellátott darabokat inkább fel se próbáljuk, helyette bújjunk bele  egy Straight( egyenes szárú) vagy Tapered( elvékonyodó) jelzéssel ellátott, nem agyonkoptatott alsóba. Ezt a Gas darabot például bátran viselhetjük pulcsival a hétköznapokon és zakóval az irodában. ( A képen: Gas jeans, Mitch w867, 35.900 Ft)

Gas jeans

4, Hátizsák? Ugyan már!

Egészen divatosnak számítanak a lezser hátizsákok a hipsterek körében, de nem úgy az üzleti világban. Azt akarjuk, hogy komolyan vegyenek minket? Akkor a hátizsákot tartogassuk az erdei túrára vagy a vadászatra, de a hétköznapokban inkább szavazzunk egy sikkes kézitáskára. A kézitáskák esetében érdemes kerülni a fényesen csillogó lakk hatást, amely inkább “gagyi” hatást kelt, helyette válasszunk egy visszafogott színű, matt, bőr kiegészítőt. Mondjuk ezt a tavaszi kollekciós Burberry táskát, laza 480.000 Ft-ért?

Burberry bag

3, Válaszd a megfelelő méretet!

Örök probléma a férfiak körében a megfelelő méret kiválasztása. Egy darab akkor áll vagányan, ha nem túl bő, nem kelt “tehénen a gatya” hatást, de nem is reped szét a behajlított felkarunkon. A pólók esetében érdemes egy 1 cm-es ráhagyást hagyni az ujjaknál, amely az ingek esetében is igaz, a nadrágoknál pedig mindenképp olyat válasszunk, amely a hátsókon kellemesen feszülő érzést ad.

2, A nagy mérettáblázat

Örök dilemmát jelent a rengeteg különböző mérettáblázat közötti eligazodás. Az alábbiakban összeszedtük a felsőruházatra, alsóruházatra és az öltönyökre alkalmazott számozások közötti átváltásokat.

Általános méretezés

S: alacsony és/ vagy vékony testalkat

M: átlagos magasság és testalkat, vagy alacsony agasság és vaskosabb testalkat

L: magas testalkat, vagy átlagos magasság vaskosabb testalkat

XL: magasabb és vaskosabb testalkat

XXL: kifejezetten vaskos testalkat

Farmerek, Nadrágok méretezése

Itt mindenképpen meg kell nézni a derék méretezését ( 28″-) és nadrág hosszát( 30″-).

S: 28″, 29″, 30″ méret

M: 31″, 32″, 33″

L: 34″, 36″

XL: 38″

A nadrág hossza magasságtól függően, az átlagos magasság 32″-s hossz, kb.185 cm-től 34″-s hossz, 193 cm-től 36″-s hossz.

Övek méretezése

S: 75-80 cm

M: 85-90 cm

L: 90-95 cm

XL: 100-105 cm

Öltöny mérettáblázat

Ebben az esetben 3 mérettáblázatot alkalmaznak, a normál testalkatra, magas vékonyabb, és alacsonyabb vaskosabb testalkatra vonatkozót.

Normál öltöny mérettáblázat

S: 44-46

M: 48-50

L: 52-54

XL: 56-58

Magas-vékonyabb testalkat

S: 94-98 ( Normál mérettáblázatban a magasságuk miatt M-es méretet viselőknek)

M: 102-106 ( Normál mérettáblázatban magasságuk miatt L-es méretet viselőknek)

L: 110-114 ( Normál mérettáblázatban magasságuk miatt L-es méretet viselőknek)

Alacsonyabb-vaskosabb testalkat

S: 23,24,25

M: 26,27,28

L:29,30,31

XL: 32,33

XXL: 34

1, Menj az egyszerűségre!

Igazi Billionaire-hez méltón megakarod mutatni mindenkinek, hogy mekkora jampi vagy a legújabb Gucci pólódban és Armani zakódban? Ez természetes, de inkább maradj mindig a márkajelzés nélküli, vagy az 1 cm-nél nem nagyobb logóval vagy felirattal ellátott daraboknál. Aki nem ismeri a ruhád márkáját társadalmi osztálya okán, a minőséget úgyis észreveszi, akinek pedig hozzád hasonlóan felvitte az Isten a dolgát, különösebb jelzés nélkül is beazonosítja a márkát. Így már világos?

Tom Ford

EGY ÚJ LUXUS-KARÓRÁT IS VÁLASZTANÁL?>>

Billionaire életérzés
8/10
Exkluzivitás
8/10
High-end faktor
7/10
Overall score: 7.7/10