Nyilván az élet természetes velejárója, hogy nem diplomázhat minden évben az ember, nem léphetünk állandóan feljebb a ranglétrán, nem házasodhatunk meg és nem vállalhatunk folyton gyermeket. Csak, hogy a legemlékezetesebb pillanatokat említsük. Olyan dolgokról pedig hajlamosak vagyunk megfeledkezni, mint egy jó koncert, vagy egy jó bor, mert nem érezzük őket elég átütőnek és eléggé felejthetetlennek. Amire viszont biztosan emlékezni fogunk, az a régóta halogatott döntések meghozatala, a nagy változások elkezdése és egy mérföldkő lerakása az új, szebb jövő felé. Összegyűjtöttük a legsürgetőbb ( és már 5 éve is ugyanilyen sürgetőnek érzett) lépéseket, amelyek megvalósítása nem kerül semmibe, mégis emlékezetessé teszi majd az idei évet.

A nagy orvosi kivizsgálás

Nem szégyen ha elkap minket a gyomorgörcs mikor belépünk az orvosi rendelő ajtaján, az viszont már annál inkább, ha el sem jutunk eddig a lépésig. Mikor voltunk utoljára vérvételen? Tüdőszűrésen? Fogorvosnál? És még sorolhatnánk a halogatott kivizsgálások listáját. Pedig az időben észrevett probléma még menthető! Ideje legyőzni végre a félelmeinket és meggyőzni magunkat a netes orvosi oldalak böngészése helyett egy tényleges kivizsgálással, hogy 100 évig fogunk élni! Már nincs hely idén? Akkor jelentkezzünk be januárra!

Rendezett konfliktusok

Legyen szó akár családról,akár barátokról, akár kollégáról, bizonyára van olyan ember, akinek legszívesebben kitekernénk a nyakát, vagy van bennünk valami, ami már hosszú ideje nyomaszt minket, csak még nem jött el a megfelelő pillanat a bejelentésre. Tegyük fel magunknak a kérdést. Mitől félünk? Miért halogatjuk a dolgot? Nagy valószínűséggel egyik esetben sem vérre menő küzdelem lesz a dologból. Beszéljük meg végre higgadtan a munkatársunkkal, hogy miért nem jövünk ki vele, mondjuk el a párunknak, hogy az őrületbe kergetnek a lakásban szétszórt ruhái és ezért vagyunk néha mérgesek, vagy az édesapánkkal is közölhetjük, hogy jól esne néha pár kedves szó a morgás helyett. A lényeg a nyugodt, nyitott hozzá állás és a megoldás keresése. Ha pedig még így sem oldódik meg a dolog, mi legalább mindent megtettünk és felszabadultan léphetünk tovább.

Tovább lépni

Ha már a tovább lépésnél tartunk! Csak egyetlen döntésről van szó, amit nem könnyű meghozni, tudjuk hogy ideje lenne, de mégsem sikerül. Azért, mert nem tudjuk, hogy mi lesz utána és a bizonytalanság mindig félelemmel tölt el minket. Pedig a változás jó, az elengedés pedig felszabadít. Szakítsunk végre azzal, aki nap, mint nap semmibe vesz minket, mondjuk fel ott, ahol kizsákmányolnak minket, költözzünk el egy olyan helyre, ahová öröm hazaérni. Mi sem tudjuk, hogy mi lesz utána, de abban biztosak vagyunk, hogy csak jobb jöhet annál, mint egy megoldhatatlan, elszomorító patt helyzet.

Egy tökéletes nap

Mikor volt utoljára egy olyan nap, amikor nem aggódtunk a holnap miatt, nem találkoztunk negatív emberekkel, azt csináltuk, amit szeretünk ráadásul azzal, akit szeretünk? A hétköznapi mókuskerékben elfelejtkezünk róla, hogy milyen fontos az életnek az élvezete és az olyan napok, amikor csak úgy “vagyunk” és örülünk neki. Teremtsünk most magunknak egy mesebeli napot, amikor sokáig alszunk, degeszre tömjük magunkat nutellával, kirándulunk, sírunk, vásárolunk. Csináljunk akármit, a lényeg, hogy úgy érezzük, ez a nap egy megvalósult álom!

Gyermekkori álmok

Mi az amit nagyon szerettünk volna gyermekként csak sosem lehetett a miénk? Esetleg egy pisilő baba, egy vagány Ferrari makett, egy motor vagy egy vadászházban töltött hétvége? Ne csak a nagy vágyainkra, hanem az egészen kicsikre is gondoljunk, akár az idei évből is. Például kóstoljuk meg a régóta áhított cukrászda kínálatát, hívjuk el randizni álmaink nőjét, vagy öltözzünk star wars figurának a karácsonyi bulin. Váltsuk valóra egy álmunkat! Mert megtehetjük és mert megérdemeljük!

+1 Finn szauna

A nagy év végi mulatságra készülve ezt a tippet nem lehetett kihagyni. Szaunáztunk már úgy, hogy utána kiszaladunk a természetbe és a hóba hűtjük le magunkat? Kellemes feltöltődés mind testnek, mind léleknek ( a mellé kínált vodkáról nem is beszélve). Egy pezsdítő szaunázás után biztosan frissen, fitten és feszesen vághatunk neki a varázslatos Új Évnek!

OPRAH ÚJ ÉVI FOGADALMAI>>

Billionaire életérzés
7/10
Exkluzivitás
8/10
High-end faktor
7/10
Overall score: 7.3/10