Az új év hagyományosan az új kezdetekről szól. Mindenki szeretne jobb, sikeresebb, boldogabb, értékesebb emberré válni de önmagában a nagy célokat nem elég csak megfogadni. A nagy célok eléréséhez valójában az ösvényt kell kijelölni, kisebb ám nem könnyebb célok segítségével, melyeket szem előtt tartva és az út végére érve elérhető a siker, a boldogság vagy bármi más ami ma még csak álomnak tűnik. Tartsd szem előtt az új évben 5 kihívó fogadalmunkat, hogy év végén büszkén veregethesd vállon magad- hiszen az idén tényleg elértél valamit, amire igazán büszke lehetsz!

new-year-chapter-one

1, Mondj igent a lehetőségekre!

Az ember nap mint nap válaszutak elé kerül. Apró és komoly döntéseink tesznek minket azzá, amik most vagyunk, és akik a jövőben leszünk. Ne szalaszd el az utadba kerülő lehetőségeket, hanem fogadd nyitottan, bátran a változást! Lehetőség sok minden lehet. Mondjuk az önéletrajzod halogatott frissítése, randi egy ismeretlennel, egy külföldi utazás, költözés vagy akár egy közös ebéd a kollégákkal. Ha nyitott szemmel jársz, akkor Te is észre veszed majd ezt a számtalan esélyt, választást, lehetőséget amire nem kell mást tenned, csak Igent mondanod.

2, Oszd meg az ötleteidet

Okosnak lenni könnyű. Hallgatni még könnyebb. Hányszor volt már olyan, amikor arra gondoltál, hogy Te az adott dolgot annyival jobban tudnád csinálni! Miért nem tetted meg? Miért tartottál attól, hogy megoszd az ötleteidet, a véleményedet, az álláspontodat, ami mellett nem félsz kiállni? Ha elbuksz, akkor majd felállsz, lesz majd másik lehetőség. De mi van ha tényleg jobban tudod csinálni és sikerül? Állj ki magadért és akár még ez is megtörténhet!

3, Tartsd be az ígéreteidet

Nem is olyan túl régen az adott szónak még súlya volt. Óvatosabban ígérgettünk, de ha megtettük, akkor azt be is tartottuk bármi áron. Mára az okostelefonok, a személytelen kapcsolatok világában olyan könnyen mondunk le dolgokat, mintha csak a másik oldalon nem is egy ember ülne, hanem egy csak képzeletbeli, távoli idegen. Vagy ami talán még rosszabb, hogy még arra sem vesszük a fáradtságot, hogy nemet mondjunk, szóljunk, hanem egyszerűen eltűnünk. Majd amikor velünk teszik ugyanezt, akkor ki vagyunk akadva, hogy milyenek az emberek… Magadra ismertél? Akkor tiszteld meg idén azzal a környezetedet, legyen szó barátokról, ismerősökről, asztalfoglalásról vagy akár a fodrászodról, hogy időben és korrekten jelzed ha változnak a dolgaid. Ez az első lépés, a nehezebb pedig az, hogy be is tartsd amit ígértél, egyszerűen csak azért, mert megígérted. Azért, mert számítanak Rád, mert az adott szó kötelez.

4, Ne várd a sült galambot!

A csodavárás a lusta, gyenge, gyáva emberek sajátossága. Hinni abban, hogy majd a dolgok maguktól jobbra fordulnak és megváltoznak egyszerű áltatás. Könnyebb várni a sült galambot, mint bármit is tenni azért, hogy valóban megérkezzen. Felejtsd el örökre azt a tévhitet, hogy az élet majd úgyis alakul magától, egyszer úgy lesz majd minden ahogy Te szeretnéd…Ne feledd, a szerencse csak ahhoz kopogtat be, aki tesz is érte valamit!

5, Hidd el, Megérdemled!

Sokat hibáztál, rossz döntéseket hoztál és emiatt nem adja meg neked az élet, amire vágysz? Ez csak a Te fejedben létezik! Mindannyian hibáztunk, tettünk már rossz dolgokat, de ez nem jelenti azt, hogy újra megtesszük majd őket. Az ember tanul, fejlődik, változik ezért senki sem érdemli meg a sikertelenséget, a szomorúságot, a kilátástalanságot. Bármi is történt, elmúlt, de ma még tehetsz azért, hogy másképp lehessen. Hidd el, Te is megérdemled, hogy sikerüljön!

KREATÍV ÚJ ÉVI OLVASMÁNYOK>>

Billionaire életérzés
9/10
Exkluzivitás
9/10
High-end faktor
9/10
Overall score: 9/10