Art Market Budapest

Október 12-15.

Millenáris, Budapest

Az Art Market Budapest Kelet-Európa vezető és Európa egyik számottevő kortárs képzőművészeti vására. Idén október 12-15. között nyitja meg kapuit a látogatók előtt, akik 4 kontinens, 24 ország, több mint 100 kiállító, több 1000 alkotását tekinthetik és vásárolhatják meg. A vásár fotószekciója, az Art Photo Budapest Közép- és Kelet-Európa egyetlen nemzetközi fotóművészeti vásáraként ezúttal is egy teljes kiállítási csarnokot szentel a népszerű művészeti ágnak, többek között olyan sztárfotósok munkáit kiállítva, mint Tony McGee, aki David Bowie-ról készített különleges portrésorozatát mutatja be.

1_AMB_enterior_Hermán_Fanni

Idén minden eddiginél több kiállító és szélesebb választék várja az érdeklődőket a vásár helyszíne mellett több külső kiállítóhelyen is – az izraeli művészet bemutatására létrejött fesztivál keretében például egy nagyméretű köztéri szobor is csatlakozik majd a látványosságokhoz, mely a Széchenyi-téren megtekinthető. A vásár idei díszvendége az államalapítás 70. évfordulóját ünneplő Izrael, akik példátlanul gazdag művészeti választékkal irányítják a figyelmet országuk magas színvonalú, ám nemzetközileg kevésbé ismert művészeti szereplőire.

Az Art Market vásár kiállításai, tárlatvezetései és programjai teljesen ingyenes látogathatóak – ez még egy indok arra, hogy akár lelkes nézelődőként, akár leendő vásárlóként ellátogass hétvégén a Millanárisra.

World Press Photo 2017

Szeptember 22- Október 23.

Néprajzi Múzeum, Budapest

A hagyományokhoz hűen, a budapesti Néprajzi Múzeumban tekinthetőek meg 1 hónapon keresztül az elmúlt év eseményeihez kapcsolható, World Press Photo díjazott alkotásai. A szakmai zsűri idén 5034 fotóriporter, 80 408 fotójából választotta ki 8 kategóriában a 45 díjazott alkotást, melyek a vándor-kiállításon megtekinthetőek. Külön büszkeségünk, hogy a természetfotók kategória 3. díjazottja egy magyar fotóművész, Bence Máté: Now you see me c. fotósorozata lett, ahol éjszakai fényben csodálhatjuk meg dél-afrika vadállatait. A kiállításon megtekinthető a “World Press Photo of the Year” török alkotása is, melyen a kiabáló török merénylő látható, miután lelőtte Andrej Karlov orosz nagykövetet.

WPP-2017

A kiállítás keddtől-vasárnapig látogatható, a Teljes árú belépőjegy 2100 Ft, a Diák- és nyugdíjas jegy 1000 Ft.

Design Hét 2017

Október 6-15.

A Design Hét 2017 hívószava: START – utalva azokra a kihívásokra és lehetőségekre, melyek alapjaiban változtatják meg a hazai és a nemzetközi dizájn iparágat. Egy mai modern dizájner olyan akár egy reneszánsz ember, aki egyszerre alkotó, üzletember, kivitelező és kiváló marketinges. A több mint 150 programot felölelő Design Hét a kezdő tervezőket és a kis-és középvállalkozásokat támogatja, próbálja felhívni figyelmet munkájukra, hogy támogatást és lendületet adhasson a szakmai újoncainak a kihívásokkal teli környezetben. A fesztivál idei díszvendége Dánia, amely ország példaként állhat világhírnevet szerzett kisvállalkozóival a magyar tervezők előtt is.

design het budapest 2017

A kiemelt programok keretében adják át a Magyar Formatervezési Díjat és a Magyar Management Díjat, de több világhírű, külföldi dizájner is tart előadásokat a programsorozat keretében. Emellett a magyar tervezők nyitott stúdió napjain lehet beszélgetni és körbenézni az alkotóműhelyekben, vagy akár designos filmestre, borkóstolásra és túrákra is ellátogathatunk. Kattints IDE és válaszd ki Te a hozzád illő programokat a rendezvény ezerarcú kínálatából!

Mercedes Benz Fashion Week Central Europe

Október 13-15.

Iparművészeti Múzeum, Budapest

Budapest a közép-európai divatvilág központja, ahol New York, London, Milánó és Párizs után a legismertebb és legkeresettebb hazai dizájnerek is bemutatják legfrissebb kollekcióikat. Élvezd az első sorból a Nanushka, a Je suis belle, a konsanszky vagy a NUBU bemutatóit és értesülj elsőként az új trendekről! De divathét záróeseményeként megrendezésre kerülő Gombold újra! díjátadó is izgalmasan hangzik, melynek ezúttal fő témája a technológia integrálása  a mindennapi divatba olyan kulcsszavak mentén, mint a hordható technológiák, smart fashion, smart textíliák vagy a 3D nyomtatás.

fashion-week-budapest

A rendezvényre a jegyek még korlátozott számban elérhetőek!

GABOR KISS HANDMADE- BŐRTÁSKÁK LEZSER PRECIZITÁSSAL KÉSZÍTVE>>

Billionaire életérzés
9/10
Exkluzivitás
10/10
High-end faktor
9/10
Overall score: 9.3/10