1, Favágás felsőfokon

Eddig csak szükséges rosszként gondoltál a tűzifaaprításra? Pedig a Favágás művészetének komoly hagyománya van, amit az amerikai piacon látványosan ki is használnak. Az úgynevezett Favágó Show-on a vállalkozó kedvűek egy több méter magas, ágak nélküli fát kapnak, amelyen minél gyorsabban kell akkora bemetszést ejteniük, hogy abba egy pallost belehelyezve egyre feljebb tudjanak jutni a fán. Végül pedig a fa csúcsán kell egy darabot levágniuk a rönkből.

Ha kedvet kaptál az „aprításhoz” akkor egy baráti grillparty keretei között sort is keríthetsz a versenyre, amely nem csak izmokat növeszt, hanem kőkemény fizikai munkát is igényel, így a kalóriákat is olvasztja. Az sem baj ha éppen nincs kéznél egy több méter magas legallyazott fa; kezd az alapoktól, vagy dobd fel a dolgot kézi fűrészeléssel.

2, Asszonycipelés

Szinte hihetetlen, hogy már 1992 óta létezik ez a különleges sportág, amiben gyakorlatilag a férfi versenyzők cipelik a nyakukban a női versenytársukat, miközben egy kőkemény akadálypályán kell végighaladniuk. A „női nehezék” minimum 49 kg kell, hogy legyen és egy speciális, fejjel lefelé lógó fogásban kell elhelyezkednie a férfi versenyző hátán. A sportág olyannyira népszerű, hogy minden évben tartanak belőle Világbajnokságot is, az „asszonycipelés” szülőföldjén, Finnországban. Érdemes már most elkezdeni a gyakorlást, mert a nyertes, a Feleség súlyának megfelelő literszámú sörrel ünnepelheti a győzelmet!

3, Kviddics

Tisztázzuk, tényleg a Harry Potter regények és filmek által inspirált varázslatos sportágról van szó. Aki esetleg téli álmot aludt volna az utóbbi 10 évben, és még sosem hallott a kviddicsről, íme a szabályok röviden. A kviddicset hagyományosan repülő seprűkön játsszák. A két egymás ellen küzdő csapatnak a 30 méter magasan elhelyezett karikákba kell betalálniuk az egymás közötti passzolgatás eredményeképp. Na igen, de ott vannak még a megvadult gurkó labdák, amik rendszeresen a szereplők életére törnek és persze a dió nagyságú aranycikesz, amelyet ha a Fogó néven futó játékos meg tud szerezni, akkor azonnali győzelemmel zárul a játék. Egy bibi van. A valóságban még mindig nem sikerült feltalálni a repülő seprűket, így a játékosok kénytelenek a földön játszani a játékot. Ebből kifolyólag a karikák is nagyjából fejmagasságba kerültek. Az aranycikesz egy játékos személyében jelenik meg, akinek a ruhájáról kell egy bojtot megszerezni a csapatoknak a győzelemért. Arról viszont nincs információnk, hogy vajon vannak-e további fizetett segédjátékosok, akik random dobálják a gurgókkal a versenyzőket. A sport akkora népszerűségnek örvend, hogy több ezer csapat indul az évenkénti világbajnokságon! Eddig még csak álmodtál arról, hogy kviddics sztár legyél? Nos, íme egy Új karrierlehetőség!

4, Kutyatánc

Ha nem kedveled a magányos mozgásformákat, és ne adj Isten még egy négylábú barátot is tartasz, akkor a kutyatáncot neked találták ki! Az évente megrendezett Európa Bajnokságokon és Világbajnokságokon több kategória közül is választhatsz. Táncolhattok mondjuk salsa-t, modern táncot, rophatjátok mexikói zenére vagy valamilyen különleges, vicces produkcióval is versenybe szállhattok a Freestyle kategóriában. Az tény, hogy nem kevés gyakorlás és szabadidő szükséges a bajnoki címhez, de mókának az sem utolsó, ha csak otthon együtt csörögtök a Modern Talking slágerekre.

Billionaire életérzés
7/10
Exkluzivitás
10/10
High-end faktor
8/10
Overall score: 8.3/10