1, Energiatakarékos erősítők

A környezetbarát, energiatakarékos világtrend a hifi piacot sem hagyja érintetlenül! A gyártók a hagyományos, több száz wattos erősítők mellett olyan digitális erősítőket is bemutattak, melyeknek a nagy teljesítmény ellenére is csupán pár watt a fogyasztásuk! Az új, energiatakarékos berendezések között a kanadai NAD házimozi erősítői a leginkább meggyőzőek, mivel elérhető árak mellett integrálják a technológiai fejlesztéseket termékeikbe.

Taga hibrid erősítő

A digitális erősítők mellett az úgynevezett hibrid erősítők is új színt visznek a kínálatba! Az új hibrid készülékek eleje csöves, a háta pedig integrált erősítő. Az itthon egyre népszerűbb Taga Harmony kínálatában is hamarosan elérhetőek lesznek az új modellek, így már csak 1-2 hónapot kell várni az első tesztekre!

” Az eddig megszokott, többnyire fekete és ezüst színeknél sokkal “vadabb” árnyalatok is megjelentek a kínálatban, mint a lila vagy a zöld. Ez is azt mutatja, hogy a piacon ma már a szép hangzás nem elég, szükség van a dizájnos megjelenésre is!” – Laci, Hang-Kép Stúdió Tulajdonos

Szines erősítő

2, Új, kiemelkedő minőségű zenei formátumok

Eddig nem igazán tudtak a gyártók arra a komoly problémára megoldást találni, melyet egyrészt a jó minőségű bakelitek és CD-k háttérbe szorulása, másrészt pedig a rontott minőségű mp3 zenei formátum világméretű elterjedése hozott. Ezért a tiszta hangzás kedvelői arra voltak kényszerítve, hogy az egyre “old school”-abbá váló termékeket válasszák vagy pedig beletörődjenek a tömörített formátumok gyatra minőségébe. Most viszont már elérhető árakon is beszerezhetőek az úgy nevezett DAC konverterek, melyeknek segítségével még a CD minőségnél is szebb hangzás érhető el! Az új technológia úgy működik, hogy vagy a CD lemezeinket másoljuk fel a konverterre vagy pedig online, a Spotify-hoz hasonlóan havi előfizetéses rendszerben streamelünk DSD formátumú zeneszámokat. Ezt követően a konverter feljavítja, kisimítja a jelet, ezáltal a hang még szebbé válik.

Taga konverter

Az XLO mutatta be a DSD és HI-RES formátumokhoz hasonlóan prémium minőségű HiQuality CD lemezeket. Az új CD-k a klasszikus lemezekkel azonos megjelenésűek, ám bevonatukon egy olyan különleges anyag található, aminek segítségével jobban ég bele a lemezbe a jel, ezáltal a hangzás simábbá válik. A HiQuality lemezek viszont egyenlőre háromszor drágábbak egy klasszikus CD-nél.

Ezek a technológiák egyébként már évek óta elérhetőek, de az idei az első olyan év, mikor már az olcsóbb 150- 200.000 Ft-ba kerülő készülékek is rendelkeznek az új technikai paraméterekkel. Így már minden feltétel adottá vált ahhoz, hogy a zenehallgatás szerelmesei modern, jó minőségű, akár online is elérhető tartalmakkal kényeztethessék füleiket.

” Szerintünk az igazi áttörést az jelenti, hogy az új formátumok és konverterek már alacsonyabb áron is megvásárolhatóak és szélesebb körben elérhetőek. Így már komoly versenytársaivá lehetnek a lemezjátszóknak és a CD lejátszóknak.” – Zsuzsi, Hang-Kép Stúdió, Tulajdonos

3, Hangfal, mint a lakás dísze

Bár itthon a vásárlók körében még mindig a hagyományos, robosztus megjelenésű padló hangfalak a legnépszerűbbek a nemzetközi trendeket látva úgy tűnik, hogy az új modellek már egyre kevésbé emlékeztetnek klasszikus elődeikre. Olyan új formák jelennek meg, mint a csepp, kagyló vagy az Elipson teljesen gömb alakú termékei. Ez egy olyan irányzatot vetít előre, ahol a hifi berendezések a lakás díszei, a nappali enteriőrjéhez illeszkedő dizájnos bútordarabok.

Elipson hangfal

Nézd meg az Elipson többi formatervezett termékét is>

Különös_forma-HANGFAL

Nézd meg a többi fotót is a kiállítás extrém hangfalairól>

4, Dizájnos átalakulás a kiegészítők piacán

Az erősítők és a hangfalak mellett a kábelek sem szükséges, ám kevésbé stílusos kiegészítői többé a zenehallgatásnak! Bár a bluetooth-os, vezeték nélküli megoldások továbbra is tartják magukat, a legszebb hangzás még mindig prémium kialakítású kábelek segítségével érhető el. A kiegészítők piacán is felismerték a gyártók, hogy egy különleges dizájnnal, vagy akár bőr borítással sokkal csábítóbbá tudják tenni a termékeiket. A kábelek már nem feltétlenül kényszerülnek arra, hogy a megbújjanak a bútorok árnyékában ( és talán könnyebben eladhatóvá válnak akár 1.5 millió forintos áron is). Az XLO amerikai márka prémium aranyozott és ezüstözött termékei például vagány színes, csavart borításukkal hívják fel magukra a figyelmet.

XLO kábel

 

Összességében tehát idén arra számíthatunk, hogy a hifi berendezések végleg szakítanak unalmas külsejükkel és a lakás formatervezett díszeivé lépnek elő. A legátütőbb újdonságot viszont egyértelműen az új zenei formátumok jelentik, melyek komoly versenytársaivá válnak a lebutított mp3 anyagoknak.

8 SZOKÁS, AMIT A SIKERES FÉRFIAK CSINÁLNAK>>

Billionaire életérzés
10/10
Exkluzivitás
10/10
High-end faktor
10/10
Overall score: 10/10