1, Ortega sokáig a világ harmadik leggazdagabb embere volt, de idén 79,5 milliárd dolláros vagyonával sikerült megelőznie a trónra szinte bebetonozottnak hitt Bill Gates-et, akinek  78,5 milliárd dollár pihen a bankszámláján. Így vagy úgy, egyikük dédunokáinak sem kell aggódnia, hogy mi kerül majd a vacsora asztalra.

2, A Zara csoportot Ortega első feleségével, Rosalia Mera-val közösen alapította, aki 2013-ben, 69 éves korában hunyt el Spanyolország leggazdagabb nőjeként. 2001-ben vette el második feleségét, Flora-t, akivel Spanyolországban, La Coruna városában az Atlanti-óceán közelében élnek.

3, Ortega cégéhez, az Inditex csoporthoz tartozik a Zara márka mellett, a Bershka, a Pull&Bear, a Massimo Dutti és a Stradivarius is. Az előbb felsoroltakon és a H&M-en kívül van még más ruha üzlet is a bevásárló központokban?

4, A Zara márkát 1974-ben alapította Spanyolországban, de a lánc üzletei ma már 88 országban megtalálhatóak, összesen 1923 helyen.

5, A Zara kreatív csapatában több, mint 200 ember dolgozik, akiknek az a feladata hogy alig két alatt kitalálják, megtervezzék és legyártsák az egyes ruhadarabokat. Mindezt azért, hogy bennünk bűnös vágyakat keltve arra kényszerítsenek, hogy még ma vegyük meg a mini kollekciók darabjait, hiszen egy hónap múlva már híre-hamva sem lesz a kedvenceinknek az üzletekben.

6, Általában egyszerű, casual stílusú ruhadarabokban látni, amelyek közül egyik sem a saját márkái közül kerül ki. Az egyik kedvence például a Hugo Boss.

7, Minden reggel ugyanabban a kávézóban issza meg a kávéját, az ebédet pedig rendszeresen a cég központjának éttermében, a kollégáival közösen fogyasztja. Így próbálja elérni, hogy tetemes vagyona ellenére is ugyanolyan emberként tekintsenek rá, mint bárki másra.

8, Egy luxus felszereltségű Audi A8-at vezet, ami azért elég szerénynek tekinthető a világ leggazdagabb emberétől.

9, Tulajdonosa egy Bombardier márkájú Global Express D-700-as magángépnek, amelyet 45 millió dollárért vásárolt meg a világ legismertebb luxus private jet manufaktúrájától.

10, Számos ruházati üzlete mellett büszke tulajdonosa a 2011-ben, 536 millió dollárért megvásárolt Torre Picasso felhőkarcolónak, amely Madrid legmagasabb épülete.

11, Emellett szintén Ortega a tulajdonosa a Miami Epic Residences Hotel-nak, amelyet sokan a világ egyik legszebb luxusszállodájának tartanak.

12, Őszintén érdekli a boltjaiban dolgozó Shop Asszisztensek a véleménye, így rendszeresen őket kéri meg a kollekciók véleményezésére, a többszörös fizetéssel büszkélkedő márka menedzserek helyett.

13, Lánya, Marta Ortega lelkes díjugrató. Szenvedélyét valószínűleg férjének, Sergio Álvarez lóversenyzőnek köszönheti, akivel 200 közeli barát társaságában mondták ki a boldogító igent. A menyasszony Zara, míg a vőlegény Massimo Dutti szettet választott az esküvőre ( bár ezek nem kaphatóak az üzletekben). A násznépnek a menüsort Marcelo Tejedor, Michelin-csillagos séf készítette, így biztosan nem távozott senki éhesen az eseményről. A nászút helyszíne titok, de annyit azért lehet sejteni, hogy a kiruccanáshoz apuci privet jet-jét kérte kölcsön az ifjú pár.

14, Szinte sohasem ad hivatalos interjút és nem jár fotózásokra sem. Életében összesen 3 újságíróval állt szóba és nyilvános fotókat is csak azóta láthatunk róla, mióta ezt a new york-i értéktőzsde szabályzata kötelezővé tette.

15, Bár sikerei megkérdőjelezhetetlenek, újabban az ázsiai piac felé is kacsingat. Kezdésnek megvásárolt egy 22 emeletes bevásárlóközpontot Szöulban.

16, Keveset tudni arról, hogy mivel tölti a szabadidejét, de a bennfentesek szerint szívesen jár lóversenyekre és a festészet iránt is érdeklődik.

17, Ritkán megy szabadságra, mert saját bevallása szerint sokkal jobban szereti attól a munkáját, hogy pihenjen. Nem rossz, egy 80 éves, nyugdíjas korú Úrtól!

 

ZÓLYOMI ZSOLT EXKLUZÍV VALLOMÁSA A LUXUSRÓL ÉS AZ IGAZI MINŐSÉGRŐL>>

Billionaire életérzés
10/10
Exkluzivitás
10/10
High-end faktor
10/10
Overall score: 10/10