Utazás előtt

Ha szerencsénk van, és a gép indulási időpontja pont egybe esik a normál lefekvési időpontunkkal, akkor valószínűleg sokkal könnyebben szenderülünk álomba, de ha nem, akkor is mindenképpen kövessük az esti rutinunkat. Mondjuk ugyanúgy olvasgassunk egy kicsit, mossuk meg a fogunkat, mossuk le a sminkünket ( szerencsés esetben csak női olvasóinkra vonatkozik ez a pont). Attól se riadjunk vissza, hogy ezeket a tevékenységeket a reptéren végezzük! Nyugodjunk meg a reptér személyzete látott már ennél jóval különösebb dolgokat is.

Fontos kitérni az öltözékünkre is. Megtehetjük, hogy a legfancybb, legdögösebb szettünkben villogunk a reptéren, de a rutinos utazók inkább leszállás után ejtenek meg egy ruhacserét, mivel a gépen a szépségnél sokkal fontosabb a kényelem. Azért a pizsama viselésére senkit sem bátorítunk, de egy kényelmes “mackóalsó”, egy meleg pulcsi és egy puha zokni könnyedén képes az “otthon melegébe” repíteni minket.

Gondoltad volna, hogy az sem mindegy, hogy a gép melyik oldalán foglalsz helyet? Érdemes arra az oldalra kérni a jegyet, amelyik oldalon amúgy is pihenünk a franciaágyunkban. Ez pusztán mentális dolog, mégis nagyon sokat tud segíteni.

Mivel hosszú útra készülünk, ahol csak nem tudunk olyan szabadon mocorogni, mint a saját nappalinkban, ezért érdemes pár nyújtó-relaxáló jóga gyakorlatot végezni indulás előtt, ami garantáltan megmozgatja és ellazítja az izmainkat. Mozgás után sokkal jobban esik majd a pihenés is.

És végül, de nem utolsó sorban, éjszakai indulás előtt próbáljunk meg egy keveset aludni is, csak a biztonság kedvéért.

Mit vigyek magammal a kézipoggyászban?

– Könyv vagy magazin

– Puha takaró és nyakpárna

– Szemmaszk

– Zenelejátszó és fejhallgató

– Füldugó

– 1 palack friss víz

louis_vuitton-luggage

Ezen felül minden más már csak nehezék.

Utazás közben

  • Már felszálláskor helyezd a nyakad köré a nyakpárnát, amely bármelyik alvópozitúrát is választod, kényelmes nyaktámasztást biztosít és megkímél a reggeli izomzsibbadástól.
  • A csomagodat ( már ha nem egy Burberry utazótáskáról van szó) nyugodtan használhatod lábtartóként is, hogy elkerüld a lábak megdagadását és az alvás közbeni zuhanó érzést.
  • Használd bátran a szemtakarót és a fejhallgatót, amiben ha “fehér zajt” hallgatsz, sokkal természetesebb, nyugodtabb körülmények között fogod érezni magad.
  • És ami nagyon fontos! Maradj távol az étkezőkocsitól! A frissen sült steak és az isteni pasta illata még a legrutinosabb alvókat is mocorgásra készteti!

Válaszd ki a kedvenc alvópózod!

Négy tipikus alvópózt azonosítottunk. Elsőként, a leggyakoribb “ablaknál fejet támasztókat”, akiknek ajánljuk figyelmükbe a kispárna helyezését a fejünk és az ablak közé. Vannak a romantikus“vállra dőlők”, de azért jobb ha egy ismerős választunk alanyként, mint a mellettünk ülő random fószert, aki még esetleg félreérti a közeledésünket. Szintén az egyik kedvenc a “tradicionális utazók” által kedvelt hátradöntött ülésen terpeszkedni, bár azért örülhetünk, hogy a mögöttünk ülőknek nem halljuk a gondolatait. És végül, de nem utolsó sorban vannak a “VIP utasok”, akik egy egész sort befoglalnak, csak hogy kényelmesen aludhassanak. Te melyik csoportba tartozol?

sleeping-flying-man

HA BIZTOSRA AKARSZ MENNI UTAZZ A LUFTHANSA BUSINESS CLASS-ON>>

Billionaire életérzés
8/10
Exkluzivitás
9/10
High-end faktor
8/10
Overall score: 8.3/10