Milliárdossá válni nagyon nehéz, de nem lehetetlen. Az Ő éltükbe is beletartozik, a koránkelés, az őrült munkaidő, az elszántság és az óriási kockázatok vállalása is. Mindezek mellett számos olyan szokás létezik, amit akár te is beiktathatsz a mindennapjaidba egy kiegyensúlyozottabb, sikeresebb élet reményében. 

Minden milliárdos tisztában van a napi szokásai fontosságával. Ők nem csak az üzleti életben dolgoznak keményen, hanem a magánéletben is, hogy kiegyensúlyozott életet élhessenek. 

Íme 10 olyan szokás, ami nem tűnik nehéznek és akár ma elkezdheted. 

Kelj korán!

Ki korán kel aranyat lel és ez az üzleti életre is igaz. Ha korán ébredsz, hamarabb szembesülsz a napi hírekkel, amik akár a vállalkozásodat befolyásolhatják, és plusz előny, ha időben elindulsz még a dugót is elkerülöd. Egy milliárdos nem vesztegetheti az idejét sorbanállásra.

Jack Dorsey a Twitter és a Sqare társalapítója minden nap 5-kor kel azért, hogy reggel meditálhasson vagy edzéssel indíthassa a napját. 

Richard Branson a Virgin Group alapítója és vezérigazgatója 5.45-kor ébred és edzéssel indítja a napot.

Valójában a koránkelés egy általános vonás a gazdagok napi sikerszokásaiban, amit Thomas C. Corley megemlít a Rich Habits című könyvében is. Ő hosszasan tanulmányozta a gazdagok szokásait, és valóban ezeknek az embereknek több,mint 50%-a 3 órával korábban kel, minthogy elkezdődne a munkanap. 

Tehát jobban jársz, ha megbarátkozol a koránkelés gondolatával.

Meditálj naponta!

Felkelés után nagyon fontos a meditáció, Oprah Winfrey és Jack Dorsey is erre esküszik. Akár már napi 5 perc meditáció is erősíti az immunrendszert és javítja a memóriát. Érdemes a meditálást beiktatni a napi rutinjaid közé-

Edzz!

Ahhoz, hogy a mentális fittséged megőrizd a testi fittség elengedhetetlen. Egy milliárdosnak tucatnyi fontos döntést kell hoznia nap, mint nap. Ahhoz, hogy a pénzügyi birodalmad tökéletesen tud menedzselni, fejben folyamatosan a toppon kell lenned. Az edzés javítja a memóriát, a koncentrációt és a reakció időt. 

Richard Branson minden reggelét edzéssel kezdi és azt állítja, hogy egy óra edzés plusz 4 produktív órát eredményez a mindennapjaiban. 

Valószínűleg az sem meglepetés a számodra, hogy Mark Cuban a Dallas Mavericks tulajdonosa napi 1 órát kardiózik. 

Míg Bill Gates a Microsoft alapítója is a futópadra esküszik, miközben oktató videókat néz. 

Az edzés a legkiválóbb módszer a test és az elme fejlesztésére.

Ragaszkodj a rutinjaidhoz!

A rutinok kevés szellemi energiát igényelnek, és ez egy remek mód lehet a tökéletes napok beütemezésére. Egy milliárdosnak megvannak a speciális napi rutinjai nappalra és éjszakára. Ez segíti őket a napi feladatokkal való megbirkózásban, és a céljaik meghatározásában. 

Olvass!

A folyamatos tanulás elengedhetetlen a toppon maradáshoz. Érdemes a szakma nagyjainak véleményét átnyálaznod ahhoz, hogy jobb döntéseket tudj hozni.

Warren Buffet a világ 4. leggazdagabb embere, legendás befektető egy napja 80%-át részvények tanulmányozásával és olvasással tölti. 

Elon Musk a PayPal, a SpaceX és a Tesla alapítója gyermekként napi 2 könyvet olvasott. 

Mark Zuckkerberg pedig a Facebook vezérigazgatója 2 hetente olvas el egy könyvet. 

Élj alacsonyabb színvonalon, mint amit megengedhetsz magadnak!

Egy átlagos milliárdos a jövedelmének csak egy apró részét költi el. 

Warren Buffet még mindig ugyan abban a házban él, amelyet évtizedekkel azelőtt vásárolt 31 500 dollárért. Sam Walton a Walmart alapítója miután milliárdos lett még mindig ugyan azt a kisteherautót vezette. Bill Gates pedig a mai napig simán felül egy kereskedelmi repülőjáratra is. 

Kövesd az álmaid!

Napoleon Hill a Think and Grow Rich című könyv szerzője szerint: „Senki nem lehet sikeres olyan dologban, amit ne szenvedélyből csinálna”. Tehát keress valamit, amit szeretsz és sosem tudnál megunni. Steve Jobs ezt a Stanford Egyetem diplomásoknak szóló beszédében mondta: „Meg kell találnod azt, amit szeretsz, ha még nem találtad meg akkor még keresgélj”.

Állj több lábon!

Egy milliárdos nem csak egy jövedelemforrásra fokuszál. Szélsőséges példa erre Richard Branson, a Virgin Group több tulajdonosa. Vagy akár Elon Musk, aki innovációs ötleteivel az egész világot megváltoztatta. 

A milliárdosok a legnagyobb vállalkozók

Szinte minden milliárdos, aki nem örökölte a vagyonát, vállalkozó. Az önfoglalkoztatás a leggyorsabb út a jóléthez. A vállalkozások nagyszerű lehetőségeket kínálnak, és a 21. században ez egy optimális karrierlehetőség. Önálló vállalkozóként a saját fizetésed összegét te határozod meg, ezért összpontosíts a céljaidra és fejleszd a produktivitásod. A milliárdosok mindig valami őrült ötlettel szoktak befutni. 

Mark Zuckerberg 19 évesen indította el a Facebook-ot. Even Spiegel pedig 21 évesen a Snapchat-et.

Adakozz!

A legtöbb milliárdos felismeri a visszaadás fontosságát. 

Warren Buffet 2019-ben 3,6 milliárd dollárt adományozott Bill Gates és négy további jótékonysági szervezetnek. Az adakozás szinte már divattá vált a gazdag vállalkozók körében.

Hogyan alakítsd ki egy új életritmust? 

Egy embernek nagyon nehéz, új szokásokat kialakítania, a régieket pedig elengednie. A legtöbben úgy buknak bele ebbe, hogy gyorsan akarnak sok mindent megváltoztatni és ezért óriási ellenállásokba ütköznek. Amikor valami újba belevágsz az energia szinted a maximumon van, ami óriási motivációval párosul, viszont amikor a lelkesedés csökken, olyankor már a hajlandóság sem az igazi. Ne felejtsd el, egy új szokás kialakításához minimum 21 maximum 66 nap szükséges. Minél többet gyakorolsz valamit, annál egyszerűbb és könnyebb lesz a mindennapokban ezt elvégezni. A végén pedig olyan leszel, mint egy autómatizált pilóta, aki repül a milliárdok felé. 

Neked melyik szokás a legszimpatikusabb? 

Valamelyik szokás a mindennapjaid részévé vált már?