A 20-as évek végére érni nem éppen felhőtlen boldogság, ám az idő múlása elkerülhetetlen. De öröm az ürömben, hogy a 30-as éveiben ér a karriered a csúcspontjára, megtalálod az igazit, akivel harmonikus párkapcsolatban élhetsz és a személyiséged is kiteljesedik, hiszen tudod, hogy ki vagy és hogy, mire vágysz az életben- remélhetőleg. Íme 10 dolog, amit tudnod kell életednek erről a virágzó korszakáról.

30-bd

Elkezdesz takarékoskodni

A felhőtlen 20-as évek az útkeresésről, a szórakozásról, az utazásról és az újdonságok megismeréséről szólnak. Belevághatsz bármibe, ami érdekel, mert ha nem sikerül akkor még mindig hazamehetsz és eltölthetsz pár hónapot a “mama hotelben”. De 30 éves korodra pont olyan távolságra kerülsz a nyugdíjtól, mint a születésedtől, így ha nem is hatalmas összegekkel, de már érdemes elkezdeni a takarékoskodást.

Jobban figyelsz az egészségedre

Az egyetemi évek és fiatal felnőttkorod alatt még következmények nélkül megtehetted, hogy buliból mentél dolgozni, hajnalig iszogattál a haverokkal, gyorskaján éltél és sötétedős előtt be sem tetted a lábad az edzőterembe. De az éjszakázás nyomai 30 éves korodra már nem tűnnek el pár óra alvástól, de akár még pár nap pihenéstől sem, a pocakod és a feneked elkezd nőni a rossz minőségű ételektől és a bőrödet is megviseli a rendszertelen életmód. Ideje megbarátkozni a rendszeres edzéssel, a korai lefekvéssel és az egészséges életmóddal ha nem akarsz 40 éves korodra 60-nak kinézni.

Megtudod kik az igazi barátaid

A rendszeres társasági élet és a karriereddel összefüggő kapcsolatépítés sok olyan embert sodort köréd, akivel talán ideig-óráig jól éreztétek magatokat, de valójában nem túl sok közös van bennetek. Az igaz barátaiddal viszont még mindig öröm beszélgetni, felhívhatod őket a nehéz időkben is és már olyan régóta ismernek, hogy szinte mindent tudnak rólad. Kevesebben vannak, mint a “buli barátaid” voltak ám ezerszer értékesebbek náluk.

Nem lehet minden a tiéd

Fiatal felnőttként még azt hitted, hogy Te lehetsz a Forbes címlapján tündöklő új üzleti csillag, oldaladon az álompartnerrel és 2 gyönyörű gyerekkel. Azt gondoltad az tesz majd boldoggá, ha minden amit elképzeltél a tiéd lehet. Aztán később rájöttél, hogy vagy milliárdos cégbirodalmat építesz, vagy inkább a kapcsolatodra fókuszálsz vagy éppen körbejárod a világot. De mindent egyszerre nem lehet. 30 éves korodra viszont reálisan tudod értékelni, hogy a sok gyermekkori álomból mi az, amire igazán vágysz és mi az, ami boldoggá tesz.

Merj változtatni, ha szükséges

Még a karriered nincs kőbe vésve, nem vagy túl öreg a randizáshoz, sőt a saját vállalkozáshoz sem. Merj kockázatot vállalni és megváltoztatni az életedet, ha a jelen nem tesz boldoggá. Hiszen még annyi év áll előtted, hogy boldog és teljes életet élhess!

Utazz el álmaid úticéljára

Ha a 20-as éveidet kemény munkával töltötted és sosem vetted ki a fennmaradó szabadnapjaidat, nehogy a főnök lustának gondoljon akkor már valószínűleg kezdesz belefásulni a szürke hétköznapokba. Hova szerettél volna mindig is eljutni? Ázsiába? Amerikába? Egy távoli szigetre? Ne habozz tovább, menj egy hosszú szabadságra- akár fizetés nélkül is- és ismerkedj meg új emberekkel, új kultúrákkal- szerezz új élményeket! Az utazás végeztével másképpen látod majd a világot, hiszen megcsináltad, belevágtál életed nagy kalandjába!

Hidratálásra felkészülni!

A húszas éveid elején feltehetően inkább költöttél egy üveg italra, mint egy ránctalanító krémre; de ez érthető, hiszen a feszes, fiatalos bőrödön még nem hagyott nyomott a sok éves stressz és az éjszakázás. Átlendülve a 30-on viszont ideje beszerezned egy minőségi hidratálókrémet és egy szemránckrémet, hogy még 40. születésnapodat is fiatalos, üde külsővel köszönthesd. Hidd el, akkor nagyon hálás leszel az előrelátásodért!

Az alvás fontosabb mint gondolnád

Lehet, hogy régebben simán virrasztottál az irodában vagy az éjszakában, akár több nap is egymás után és elég volt egy kávé vagy energiaital az ébredéshez, de most már ez kevés. Ha nem alszol minimum 7-8 órát, úgy érzed magad, mint akin áthajtott egy úthenger. Nincs mese, a mozgás, az egészséges ételek és a hidratálókrém mellett az alvást is fel kell venned a napi teendőid közé.

Ne hasonlítgasd magad folyton másokhoz

Igen, vannak olyan barátaid, akik 30 éves korukra megkapták az álommelót, megházasodtak vagy éppen már egy- vagy többgyermekes szülők. De akkor se érezd magad kevesebbnek, ha Te még nem vagy vezető vagy a szinglik táborát erősíted. Mindenki élete különböző, ne siettesd a dolgokat, hanem tegyél meg mindent azért, hogy boldog légy, hiszen még fiatal vagy és előtted az élet!

Sosem tudhatod, mit hoz a jövő

Bármennyire is próbálsz alaposan megtervezni mindent és küzdeni azért, hogy elérd a céljaidat- az élet kiszámíthatatlan. Lehet, hogy akkor érkezik majd a szerelem, a baba vagy egy szuper álláslehetőség, amikor nem számítasz rá. Csak járj nyitott szemmel és ne szalaszd el a lehetőségeket csak azért, mert korábban a 10 éves tervedet nem így képzelted el.

És végül ne feledd…

kepp-calm-only-30

OLVASD EL EZT IS>> XC 40 – A VOLVO ÚJ VÁROSI TEREPJÁRÓJA

 

Billionaire életérzés
8/10
Exkluzivitás
7/10
High-end faktor
8/10
Overall score: 7.7/10